Nadbiskup Puljić čestitao Fanteli i Mareniću, zlatnima iz Rija

Šimi Fanteli i Igoru Mareniću, osvajačima zlatne olimpijske medalje u jedrenju u klasi 470 na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, budući da su članovi zadarskog jedriličarskog kluba sv. Krševan, zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Poštovani Šime Fantela i Igore Mareniću! Sve stanovnike Lijepe Naše, a posebice Zadrane, članove vaših obitelji i kluba obradovala  je vijest o osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro. Ostvarili ste svoj san i obradovali mnoge koji vole sport i natjecanje. Znakovito je da ste kao članovi „jedriličarskog kluba Sv. Krševana“, hrabrog ranokršćanskog viteza i mučenika, koji je zaštitnik grada Zadra,  požrtvovnošću i hrabrošću osvojili zlatnu medalju. Svojim dugogodišnjim radom i ustrajnim vježbanjem pokazali ste kako medalje i nagrade „ne padaju same od sebe“. „Per aspera ad astra“ (po trnju do zvijezda) govorili su stari Latini, a to znači kako se do pobjedničkog postolja dolazi uz puno žrtava, napora i odricanja. Zahvaljujem vam što ste svojim samozatajnim primjerom pokazali svima, a posebice mladima, da se životni snovi mogu ostvariti. S radošću i ponosom gledali smo podizanje hrvatskoga stijega i slušali dragu himnu „Lijepa naša“.  S vama na postolju dijelili smo radost uspjeha i ponosa kojeg ste priredili našoj domovini Hrvatskoj i svim njezinim žiteljima, a posebice Zadru i njegovim stanovnicima koji se diče svetim Krševanom, zaštitnikom Grada i vašega jedriličarskoga kluba . Od srca vam čestitam „osvojeno zlato“ i zazivam Božji blagoslov na vas, vaše obitelji, klub i stručni tim, kao i na vaš budući život i rad. Uz pozdrav i svako dobro od Gospodina“.

Fanteli i Mareniću to je sudjelovanje na trećim Olimpijskim igrama. U Pekingu 2008. g. osvojili su deveto, a u Londonu 2012. g. šesto mjesto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...