Neda Ukraden: “Vir mi je prirastao srcu zbog svoje ljepote i dragih ljudi”

Prije nekoliko dana vječna Neda Ukraden proslavila je u krugu obitelji 66. rođendan, a kako je ponosna na svoj izgled – slavljeničku fotografiju objavila je na Instagramu.

Pročitajte što je Neda kazala uoči subotnjeg koncerta na otoku Viru.

Virani i Nedini fanovi pamte dva uspješna virska koncerta pred najmanje desetak tisuća ljudi, a sama gospođa Ukraden pamti i gostovanja na prezentacijama Vira u Zagrebu i Beogradu kada je spontano zapjevala s klapom „Vir“, ili kada je opušteno i strpljivo odgovarala na brojna novinarska pitanja o otoku. Zato smo i razgovor počeli pitanjem o Viru.

Na otoku Viru ste već pjevali dva puta, a dva puta ste bili i na prezentacijama Vira u Beogradu i Zagrebu? Otkud tolika privrženost ili ljubav prema Viru? Što Vam se svidjelo?

Da, istina je kako sam dva puta nastupala pred predivnom publikom na Viru i da su ti koncerti bili izuzetno posjećeni, što me jako veseli! Nadam se da će isto tako biti i sada u subotu. Vir mi je nekako prirastao za srce, koliko zbog svoje ljepote toliko i zbog ljudi koji su dragi, neposredni i srdačni. Isto tako, rukovodstvo otoka i turističke zajednice je izuzetno sposobno, ljubazno i simpatično. Zato me i ne čudi kako Vir sada zauzima posebno mjesto kao destinacija, i to ne samo u Hrvatskoj nego i izvan nje.

Imate velik broj fanova na Viru; oba Vaša nastupa bila su odlično posjećena. Što ćete im poručiti uoči subotnjeg koncerta?

Prije svega, jako se radujem ponovnom dolasku na Vir. Pošto na mojim koncertima dolazi publika različite dobi – sve generacije publike od 7 do 77 godina – očekujem fenomenalnu atmosferu i da svi skupa pjevamo moje starije velike hitove poput „Zora je“ i „Vrati se s kišom“, ali i nove hitove „Terapija“, „Na pola puta“, „Leggiero“, „Žuto“, „Tetovaža“ i mnoge druge.

Hoćete li se, napokon, stići okupati na Viru kako ste jednom obećali?

Nastojat ću, iako sam se i prošle godine uspjela okupati. Obožavam sunce i more, prava lavica!

U novi album uložili ste dosta truda i energije, a tu je i turneja s dosta koncertnih događaja…

Da, novi album „Terapija“ koji sam promovirala na CMC festivalu sadrži čak 19 pjesama, a rekla bih i – isto toliko i hitova. U to sam se uvjerila na mnogobrojnim koncertima diljem Balkana, jer publika s puno ljubavi i energije pjeva upravo najnovije pjesme. Istina je, ogroman trud sam uložila u album; od odabira autora pjesama pa do spotova. Nije lako, kao što ste i sami maloprije primijetili, stalno smišljati nove teme, ideje, stylinge, režisere ili lokacije.

 

 

Hoćemo li napokon razjasniti tko je ipak najveća zvijezda na Balkanu? Je li to Neda Ukraden?

Uz poštovanje prema mlađim kolegicama, mislim kako publika najbolje zna ocijeniti tko koliko vrijedi, a ja sam izuzetno sretna da i u Rumunjskoj, Bugarskoj, kao i na cijelom teritoriju bivše Jugoslavije, imam veliku broj poštovatelja koji su uz mene više od 40 godina.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...