OI: Hrgović ušao u polufinale i osigurao minimalno broncu!

Hrvatski boksač Filip Hrgović plasirao se u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji tehničkim nokautom protiv Kubanca Leiniera Pera u četvrtfinalu.

Aktualni europski prvak čak je tri puta rušio Pera na tlo, a od snažnog udarca desnicom krajem druge runde Kubanac se nije uspio oporaviti i sudac u ringu je prekinuo borbu. Bio ovo treći Kubanac s kojim se Hrgović susreo u karijeri i treći kojega je pobijedio. Dosada je nokautima rješavao Josea Laurdeta i Yoandija Toiraca.

Hrgović je i u prvoj rundi uputio više preciznih udaraca od suparnika, sredinom runde čak je sudac u ringu i brojao Peru, ali dva bodovna suca prednost su dala Kubancu, a samo jedan Hrgoviću. No, da ne bude repova nakon ove borbe naš se šampion potrudio u drugoj rundi kada je desnim direktom riješio dvoboj u svoju korist.

U polufinalu u petak Hrgović će boksati protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke. Bit će to prilika našem boksaču za uzvrat Yoki za poraz upravo s tog SP održanog u listopadu prošle godine kada je Francuz pobijedio na bodove u četvrtfinalu. Hrgović i Yoka su vršnjaci, pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.

Susret Hrgovića i Yoke predviđen je za petak oko 20 sati po hrvatskom vremenu.

Hrgović je tako osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...