Otvorenje izložbe Burnum – arheološko blago Krke u četvrtak

U četvrtak, 11. kolovoza u 20 sati u Gradskom muzeju Drniš, održava se svečano otvorenje izložbe Burnum – arheološko blago Krke.

Izložba Burnum – arheološko blago Krke priređena je u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu,  Gradskog muzeja Drniš i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Izložba je bila postavljena u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 7. do 24. lipnja 2016.

Reprezentativna skupina artefakata iz arheološke zbirke u Eko kampusu Puljane bit će dostupna javnosti tijekom izložbe u Gradskom muzeju Drniš do 2. rujna 2016. Od vrjednijih izložaka posjetiteljima će se predstaviti staklena perla s prikazom Gorgone iz 1. stoljeća (Sirija/Libanon), valjkasti pečat od slonovače koji je služio za ovjeru dokumenata rimske XI. legije, Denar Marka Antonija iz 32./31. godine prije Krista, kao i brojni zanimljivi predmeti i relikti s ovoga vrijednog arheološkog nalazišta. Po prvi put će se u Šibensko-kninskoj županiji predstaviti i virtualni ormar, najaktivniji dio novog dijela arheološke zbirke koji će biti službeno otvoren krajem godine u Eko kampusu Puljane. Virtualni ormar predstavlja najmodernije tehnološko rješenje pomoću kojeg se posjetitelj može virtualno obući u rimske odore poput rimskog legionara, centuriona, konjanika, gladijatora ili rimljanke te si potom fotografiju proslijediti putem e-maila kao trajnu uspomenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...