nije ono što mislite

Ova navika u spavaćoj sobi ključna je za sretnu vezu

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Nije ono što mislite. Kada pogledate u posljednjih nekoliko mjeseci svoj ljubavni odnos, koliko puta ste rekli nešto što zapravo niste mislili, samo zato što ste bili neispavani i živčani? Koliko puta ste zbog toga preskočili seks, a koliko puta se upustili u žustru svađu s partnerom?

Vjerujemo kako taj odgovor podrazumijeva čak nekoliko puta pa će vas itekako zanimati kako je kvalitetni san, ključ za sretnu vezu.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Florida, a uključivalo je 68 novopečenih mladenaca, koji su pojedinačno i svakodnevno dokumentirali svoje zadovoljstvo u braku te količinu sna tijekom 7 dana.

Nakon analize podataka, istraživači su otkrili kako su supružnici, koji su spavali u prosjeku 7,5 sati, bili zadovoljniji svojim odnosom, od onih koji to nisu radili.

Još jedna zanimljivost: muškarci su prijavili veće ukupno zadovoljstvo odnosom na dane kada su duže i bolje spavali, čak i ako su taj dan imali negativne interakcije s partnericom.

Iako ne možemo reći kako smo šokirani spoznajom da kvalitetan noćni san može utjecati na naše odnose s drugim ljudima, neka ovi rezultati budu mali podsjetnik koliko je važno dobro se naspavati, za sveukupno zdravlje i sreću.

Ostavi komentar koristeći Facebook