Pašman ima rekordnu sezonu – 20 tisuća turista više nego lani!

Ono što se najavljivalo i očekivalo u siječnju, potvrđeno je u srpnju. Ova će godina biti zapamćena po rekordnoj turističkoj sezoni, a tome u prilog govore rezultati koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske.

I na otoku Pašmanu trljaju ruke i ubiru plodove velike marketinške kampanje koja je počela čim je lani završila glavna sezona. Tkon i Pašman, dvije općine i dvije turističke zajednice, posjetilo je u lipnju i srpnju znatno više gostiju nego lani. U brojkama, Tkon bilježi 44.667 noćenja, što je, prema riječima Adrijane Benčić iz TZ Općine Tkon, oko tisuću noćenja više nego u isto vrijeme 2015.

Dok su do prošle godine u Tkonu najbrojniji bili domaći turisti, ovoga ljeta primat su preuzeli Slovenci, slijede ih Hrvati, pa Česi, Nijemci i Austrijanci, kažu Naši školji.

U TZ Općine Pašman, koja „pokriva“ osam mjesta od Ždrelca do Kraja, u lipnju i srpnju 13.572 turista ostvarila su 133.109 noćenja, a to je, kako kaže donačelnik  općine Krešimir Ćosić, gotovo 20.000 noćenja više nego lani.

I dalje su uvjerljivo najbrojniji Slovenci (6783), slijede Hrvati (2473), pa Nijemci (1025), Česi (792) i Poljaci (511). Na popisu gostiju koji su posjetili Pašman najviše je turista iz srednjoeuropskih i skandinavskih zemalja, ali u srpnju su Pašmanci bili domaćini i, primjerice, turistima iz Kazahstana, Pakistana, Indije, Francuske Gvajane i  Meksika.

Iako je sezona bolja od lanjske, Ćosić napominje da se u svim mjestima osjeća blagi pad potrošnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...