Plavuša stigla u 4 zadarska kafića – Ana i Maja izbacuju 3 tisuće litara piva mjesečno

Zadarske pivarice Ana i Maja imaju odlične vijesti za sve istinske pivopije.

Njihovo prvo craft pivo atraktivnog naziva Plavuša došlo je u kafiće.

Plavuša se može popiti u četiri zadarska kafića; Caffe baru 72, Zodiac, Rivi te od sada i u beach baru Famous. Obzirom na naše još uvijek skromne proizvodne kapacitete, zadovoljne smo itekako. Zvali su nas i ugostitelji iz Osijeka, Zagreba. Svi bi pivo, ali trenutačno nemamo količinu. Ona je 3 tisuće litara mjesečno, no kada nabavimo još jedan fermentator i nju ćemo povećati, kaže nam Maja iz zadružne pivovare Brlog.

Plavušu možete naručiti i kod djevojaka osobno. Cijena joj je u tom slučaju 11 kuna, dok se u kafićima degustirati može za 20 kuna.

Poduzetne su djevojke zahvaljujući ambiciji, znanju i dobroj poslovnoj ideji svoj san vrlo brzo pretočile u stvarnost.

Od prvog piva skuhanog na balkonu prijatelja, bavljenje mišlju o “otvaranju” pivovare u nekoj iznajmljenoj garaži, preko Crowdfunding akademije, Indiegogo mreže i 8 tisuća dolara koliko im je trebalo za pokretanje posla, do zadružne pivovare za čiji se proizvod javio interes svekolike javnosti i medija, prodavača i potrošača diljem zemlje.

No, Maja i Ana tu nikako ne staju s idejama i ambicijama.

Još puno toga bismo željele modernizirati. Primjerice, nas dvije i dalje ručno lijepimo etikete na boce, pa bi nam jedan aplikator jako dobro došao. No, pomalo. Zadovoljne smo, zaključuje Maja.

Ana i Maja, Brlog, craft beer pivovara (Foto Screenshot)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...