Plivačice i plivači PK Zadar osvojili 76 odličja

Županijsko natjecanje ljeto 2016. godine u organizaciji PK Zadar održano je 28. 07. 2016. godine na otvorenom bazenu Kolovare u Zadru.

Natjecalo se ukupno pet klubova : PK Zadar, Dupin Biograd n/m, PK Jadera, PK Kaštela i PK For s ukupno preko 200 plivača u 5 disciplina.

PK Zadar sa svojih 100 natjecatelja osvojio je 74 odličja od čega 26 zlatnih, 26 srebrnih i 22 brončanih.

Za jedan dio natjecatelja učesnika ljetnog prvenstva Hrvatske u Zagrebu ovo je bilo natjecanje na domaćem terenu u opuštenoj atmosferi a za sve natjecatelje a naročito za najmlađe okupio se veliki broj navijača koje su činili roditelji, rodbina i prijatelji.

Natjecalo se u pet disciplina i sedam dobnih kategorija: kat.A – M/Ž 2001 i st. ;kat. B – M/Ž 02 i 03; kat. C – M/Ž 04 i 05; kat.D – M/Ž 06; kat.E -M/Ž 07; kat.F – M/Ž 08 I kat. G – M/Ž 2009 i 2010 god.

Plivačice i plivači su nagrađivani odličjima a postolja na kojima su im osvojena odličja uručivana najčešće su se bijelila od prepoznatljivih majica s logom PK Zadar.

Oko 50 plivačica i plivača došlo je do odličja a neki i do dva iz obadvije discipline koje su plivali a najveće veselje i najglasnije navijanje publike kao i uvijek izazvali su najmlađe plivačice i plivači. Nekima je to bilo i prvo natjecanje ali su vrlo brzo shvatili da se do odličja dolazi samo dobrim plivanjem, a mnogima je to i uspjelo.

Do dva odličja došli su: Lea Matišić, Petra Rudić, Petra Sabo, Nikka Sipina, Nika Kotlar,Klara Rakvin, Mara Šestan, Mareta Štrbac, Zara Medanić, Anja Astner, Ivana Kovačević, Karla Mužanović, Bruno Torbarina, Antonio Milin, Bruno Šarić, Ivan Medanić, Božo Puhalović, Stipe Radović, Leon Rupnik-Buterin, Erik Perović, David Radeka, Lovre Dellavia,  Ivan Puhalović i Vito Ćupić.

Po jedno odličje osvojili su: Barbara Čustić, Andrea Anna Milin, Iva Šimurina, Nikita Baraba, Eva Pavić, Jaka Ćurić, Dina Tot, Ivana Srzentić, Sara Pelaić, Karla Kovačević, Mareta Mikulić, Marta Vrdoljak, Luka Smrkinić, Stipe Medić, Ivan Klanac, Toni Perović, Alan Šaponja, Roko Šango, Luka Gabriel Ninčević, Sandro Kotlar, Nikola Mikin, Antonio Kovačević, Dominik Kovačević,Adrian Šaponja, Mihael Nimac i Arijan Gagić.

Moramo naglasiti i činjenicu da to nije kompletan sastav ekipe PK Zadar, obzirom da neki nisu bili u mogućnosti sudjelovati no nova prilika uskoro je uzvratno županijsko natjecanje u Biogradu n/m.

Treneri PK Zadar ponosni su na postignuto a s plivačima su radili treneri: Josipa Nekić, Danijela Kurtin, Ivan Karavida, Željko Olujić, Tonći Matas, Nikola Deković,Lana Sigurin i Maja Štrbac.

Sezona ljetne škole plivanja se nastavlja kroz kolovoz a natjecatelji idu na zasluženi odmor. U utorak, 02.08. na rasporedu je Klupsko natjecanje Ljeto 2016.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...