Po povratku s “Air Showa Sinj” Krila Oluje jedva su čekala preletjeti Uskok i tako pozdraviti Olimpijce

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana (HRZ i PZO) u subotu 20. kolovoza 2016., sudjelovalo je na manifestaciji „Sinj Air Show 2016“ u letačkom programu te izložbenom postavu na sinjskom aerodromu Piket.

Tako je na avionu ZLIN 242-L DEMO program prezentirao bojnik Ivan Krizman, dok je u atraktivnom programu letačke mogućnosti helikoptera BELL-206 B predstavio bojnik Marin Klarin. Najveći interes i ovoga puta kod posjetitelja imali su piloti akrobatske grupe „Krila Oluje“ koji su izveli puni program što je bila i uvertira za njihov drugi ovogodišnji međunarodni nastup koji je planiran početkom rujna u Zeltwegu u Austriji. Uz letački program, posjetitelji su imali prigodu razgledati izloženi helikopter BELL-206 B te kabinu i simulator letenja borbenog aviona MiG-21, a zainteresirani građani mogli su se informirati o programu civilno-vojnog školovanja za vojne pilote, sveučilišnim studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” te o dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Pri povratku u matičnu bazu Zemunik akro grupa „Krila Oluje“ izvela su iznad Jedriličarskog kluba „Uskok“ tradicionalni „Pozdrav Zadru“ čestitavši tako, s nekoliko akrobatskih figura, ugovornim pričuvnicima Oružanih snaga RH, jedriličarskom dvojcu iz Zadra, Šimi Fanteli i Igoru Mareniću, osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu. „Umjesto „Pozdrava Zadru “ kojeg nakon nastupa uvijek izvodimo iznad zadarske rive, ovoga puta željeli smo čestitati zadarskim zlatnim olimpijcima i tako se priključiti programu dočeka Šimi Fanteli i Igoru Mareniću“, rekao je vođa „Krila Oluje“ pukovnik Damir Barišić, čestitavši još jedanput uspjeh zadarskim zlatnim jedriličarima.

Fotogaleriju iz Sinja pogledajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...