Povrat poreza dobilo 67% obveznika, a evo kada će ostali

S povratom više uplaćenog poreza i prireza obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom PU je započela 3. kolovoza.

Do petka 19. kolovoza izvršen je povrat više plaćenog poreza i prireza na dohodak za 2015. godinu za 687.533 porezna obveznika, u ukupnom iznosu od 679 milijuna kuna, priopćeno je u ponedjeljak iz Porezne uprave (PU).

S povratom više uplaćenog poreza i prireza obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom PU je započela 3. kolovoza. Od 1,02 milijuna poreznih obveznika kojima je utvrđena razlika za povrat, do petka je izvršen povrat za 687.533 porezna obveznika odnosno za njih 67 posto.

Poreznim obveznicima kojima još nije izvršen povrat više plaćenog poreza na dohodak, on će biti isplaćen do kraja kolovoza, navodi se u priopćenju.

Za navedenih 67 posto poreznih obveznika izvršen je povrat u ukupnom iznosu od 679,32 milijuna kuna, odnosno isplaćeno im je 69 posto od ukupnog iznosa povrata ili 980,51 milijun kuna, koji je utvrđen temeljem izdanih rješenja u posebnom postupku.

U priopćenju se, između ostaloga, ističe i da od ukupnog broja poreznih obveznika kojima je utvrđena razlika za povrat, polovinu čine porezni obveznici kojima je iznos utvrđenog povrata poreza na dohodak do 300 kuna, a navedeni povrati do 300 kuna čine svega 5 posto ukupno utvrđenog povrata poreza na dohodak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...