Pred sutrašnje finale olujni vjetar iskrivio jarbol Fanteli i Mareniću

Vremenska prognoza za danas pokazala se prilično preciznom, iako, s obzirom da se znalo da će oluja doći poslijepodne, se postavlja pitanje zašto suci nisu reagirali na vrijeme i povukli flotu 470 s mora. Vjetar je dostizao i 40 čvorova.

Štete u floti muških i ženskih dvojaca dosta su velike, mnogi upravo sad prolaze premjeravanja opreme koju moraju promijeniti. Ima rasparanih jedara, a nažalost među onima kojima je oluja zadala posla su i prvoplasirani Šime Fantela i Igor Marenić. Skrivili su jarbol, koji je tako sad neupotrebljiv, pa ga mijenjaju.

– Zahtjevan dan iza nas, cijeli dan čekamo, napokon kad je zapuhalo onda je došla oluja. Čeka nas nadoknada, i finale odmah iza. Umorni jesmo, ali i cijela konkurencija je umorna, tako da idemo dalje, rekao je Igor.

Za dvojce su sutra predviđena tri plova, trebali su imati dan odmora uoči 17. kolovoza kad im je zakazano finale. Jedre se osmi, deveti i deseti plov, puno je bodova u igri, naša posada i dalje je oprezna i bez velikih najava, ali ako se stvari slože, ako odjedre vrhunski kao i prethodnih dana, a konkurencija pokupi koji negativan bod više, Fantela i Marenić mogu sutra potvrditi mjesto na postolju. S naglaskom na „mogu“, jer se zaista puno treba jedriti. No, moguće je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...