Prizori smeća na ulicama Zadra sve su češći, smrdi li riba od glave?

Stara poslovica kaže – riba smrdi od glave, a u Zadru ne smrdi samo riba, već i razbacano smeće kojega po ulicama našega grada ima sve više. I dok se prostor Poluotoka održava kako-tako čistim i urednim (makar bi neki, poput Facebook stranice Kritika Prostora Jezgre Zadra, mogli ustvrditi drugačije) sve su češći slučajevi iznimno neurednih ulica u ostalim dijelovima grada. Čitatelji nam gotovo svakodnevno šalju fotografije smeća ili naslaganog ili razbacanog po ulicama pa tako sada možete svjedočiti prizoru snimljenom u kvartu Smiljevac.

Kultura građana (odnosno njezin nedostatak) jedan je od problema, ali da se primijetiti kako od odlaska Tomislava Ćurka s mjesta direktora Čistoće Zadar stvari baš i ne idu “po špagi”. Zato se i pitamo smrdi li riba od glave, odnosno treba li na čelnu poziciju u Čistoći napokon doći netko sposoban tko će se “uhvatiti metle” i počistiti grad.

Poznata krilatica “Zadar je lijep koliko je čist” uz sve prljavije ulice sada se pretvorila u vlastitu parodiju te nam se čini da je “Zadar ružan koliko je prljav”, a u takav grad teško da bez srama možemo ugostiti bilo koga, a kamoli svu silu turista koji nas žele posjetiti.

Mogu li bez pravoga vodstva vrijedne ruke zaposlenika Čistoće biti usmjerene na “goruće” lokacije u gradu? Na žalost, po svemu viđenome, sumnjamo u potvrdan odgovor na ovo pitanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...