Član Udruge Franak: “Udruga koalicijom krši Etički kodeks!”

Udruga Franak potpisala je nedavno koalicijski sporazum s bivšim MOST-ovcima, odnosno strankom Promijenimo Hrvatsku i Akcijom mladih te Živim zidom kao najvećom strankom u koaliciji. Novoosnovana koalicija najavila je pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima, a svi njihovi glasači i članovi bili su dakako oduševljeni. No, oduševljenje ne dijele svi, a prva kritika je stigla iz sasvim neočekivanog izvora – Jakova Vučića, člana.

Vučić je ukazao da je Udruga Franak ulaskom u ovu koaliciju, odnosno političkim angažmanom na parlamentarnim izborima, grubo prekršila svoj vlastiti Etički kodeks.

…Vaša pravna služba, a sigurno i vi sami jako dobro znate kako članovi Udruge, koji su potpisali koalicijski sporazum sa dvije političke stranke o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, već danima uz vašu potporu krše etički kodeks Udruge Franak koji jasno kaže: “U slučaju aktivnog političkog angažmana, a koji se odnosi na sudjelovanje u tijelima stranke i(ili) vlasti te angažman tijekom izbora, članovi/ce ne mogu obnašati funkcije u tijelima Udruge, ne mogu u javnosti istupati u ime Udruge te ni na koji način isticati članstvo u Udruzi prilikom svojeg stranačkog djelovanja”, napisao je Vučić na Facebook zidu Udruge Franak, njezinoj platformi na društvenim mrežama.

Zauzvrat se dakako, da se prikrije prljavo rublje s kojim Udruga ulazi u koaliciju, Vučićev komentar obrisao te mu je onemogućen pristup stranici. Ogorčen takvim postupcima kojima je novoosnovana koalicija dokazala da nije ništa drugačija od HDZ-a i SDP-a protiv kojih se navodno bore, Vučić je sve podijelio na svojemu Facebook zidu te je njegova objava stigla i do nas.

Je li u ljubavi, ratu i politici sve dopušteno pa i kršenje vlastitih etičkih standarda? Sami odlučite davanjem glasa na predstojećim parlamentarnim izborima, 11. rujna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...