Kršenje statuta

Član Udruge Franak: “Udruga koalicijom krši Etički kodeks!”

Arhiva, ilustracija

Udruga Franak potpisala je nedavno koalicijski sporazum s bivšim MOST-ovcima, odnosno strankom Promijenimo Hrvatsku i Akcijom mladih te Živim zidom kao najvećom strankom u koaliciji. Novoosnovana koalicija najavila je pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima, a svi njihovi glasači i članovi bili su dakako oduševljeni. No, oduševljenje ne dijele svi, a prva kritika je stigla iz sasvim neočekivanog izvora – Jakova Vučića, člana.

Vučić je ukazao da je Udruga Franak ulaskom u ovu koaliciju, odnosno političkim angažmanom na parlamentarnim izborima, grubo prekršila svoj vlastiti Etički kodeks.

…Vaša pravna služba, a sigurno i vi sami jako dobro znate kako članovi Udruge, koji su potpisali koalicijski sporazum sa dvije političke stranke o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, već danima uz vašu potporu krše etički kodeks Udruge Franak koji jasno kaže: “U slučaju aktivnog političkog angažmana, a koji se odnosi na sudjelovanje u tijelima stranke i(ili) vlasti te angažman tijekom izbora, članovi/ce ne mogu obnašati funkcije u tijelima Udruge, ne mogu u javnosti istupati u ime Udruge te ni na koji način isticati članstvo u Udruzi prilikom svojeg stranačkog djelovanja”, napisao je Vučić na Facebook zidu Udruge Franak, njezinoj platformi na društvenim mrežama.

Zauzvrat se dakako, da se prikrije prljavo rublje s kojim Udruga ulazi u koaliciju, Vučićev komentar obrisao te mu je onemogućen pristup stranici. Ogorčen takvim postupcima kojima je novoosnovana koalicija dokazala da nije ništa drugačija od HDZ-a i SDP-a protiv kojih se navodno bore, Vučić je sve podijelio na svojemu Facebook zidu te je njegova objava stigla i do nas.

Je li u ljubavi, ratu i politici sve dopušteno pa i kršenje vlastitih etičkih standarda? Sami odlučite davanjem glasa na predstojećim parlamentarnim izborima, 11. rujna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar