Razbijen zadarski lanac prostitucije i trgovine drogom; prostitutke pružale usluge u stanovima i na jahtama

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trinaest osoba u dobi od 22 do 54 godine koje se sumnjiči za kaznena djela prostitucije, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH.

30-godišnjakinju, 49-godišnjaka, 35-godišnjaka i 30-godišnjaka se sumnjiči da su u proteklih nekoliko mjeseci na zadarskom području, organizirali šest ženskih osoba i omogućili im pružanje seksualnih usluga većem broju osoba za iznose od po nekoliko tisuća kuna. Kako doznajemo iz PU zadarske, seksualne usluge naplaćivale su se od 200 do 500 eura, a pružale su se u stanovima i na jahtama u Zadru i zadarskoj okolici.

49-godišnjaka, 29-godišnjakinju i 38-godišnjaka se također sumnjiči da su, u srpnju, posredovali u kupoprodaji manje količine droge kokain korisniku seksualnih usluga za iznos od nekoliko tisuća kuna dok se 36-godišnjaka i 30-godišnjakinju sumnjiči da su 38-godišnjem državljaninu BiH pomogli u ilegalnom prelasku granice te mu omogućili boravak i rad na zadarskom području.

Protiv počinitelja se podnose optužni prijedlozi zbog odavanja prostituciji nadležnom Prekršajnom sudu te kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog navedenih kaznenih djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...