Sinčić u Zadru – kandidati govorili o važnosti donošenja Antikorupcijskog programa

Koalicija Živi zid, Promijenimo Hrvatsku i Akcija Mladih predstavili su kandidate u IX. izbornoj jedinici. Od Zadrana to su Ante Rubeša, na prvom mjestu, Marjana Botić na četvrtom i Marko Pupić-Bakrač na pretposljednjem, 13 mjestu.

Nositelj liste Ante Rubeša predstavio je “Antikorupcijski program”.

Antikorupcijska strategija podrazumijeva, između ostalog, unaprjeđenje djelotvornosti i učinkovitosti pravosudnih institucija i tijela za provedbu zakona u području borbe protiv korupcije. Tu je i uspostava sustava zapošljavanja u javnoj službi po uzoru na EU, EPSO ured u kojem će se rezultati testiranja kandidata anonimizirati kako bi se spriječilo namještanje natječaja i zapošljavanja podobnih.

Zakonska regulativa podrazumijeva hitno donošenje Zakona o porijeklu imovine te maksimalnu zakonodavnu i institucionalnu zaštitu zviždača te uvođenje sustava nagrađivanja pojedinaca koji otkriju koruptivne dužnosnike i službenike. Također, ubrzavanje sudskih postupaka u slučajevima korupcije, kao i zamrzavanje i oduzimanje imovine svima koji su je stekli korporativnim djelovanjem.

Prevencija i suradnja civilnog društva u brobri protiv korupcije znači podizanje javne svijesti i promocijom potrebe za sudjelovanjem cjelokupnog društva u borbi protiv korupcije, čak i uvođenje predmeta u škole koji bi djecu upoznao s njezinim značenjem.

Marjana Botić kazala je kako su Živi zid, Akcija mladih, Promijenimo Hrvatsku i Frankeri učini čudo u borbi protiv korumpiranih zakona i banaka:

Jedina opcija ljudima da spase hrvatsku budućnost je da se uključe, ne da ponovno daju povjerenje onima koji su ga izdali i rasprodali zajedno s Hrvatskom.

Marko Pupić-Bakrač kategorički je kazao kako koalicije sa SDP-om i HDZ-om neće biti:

Njihovo dosadašnje vladanje je štetočinsko. SDP-ovci su skupina nesposobnjakovića i diletanata koje predvodi teški demagog i neradnik. Kod HDZ-a je situacija još gora. Tu unutar stranke djeluje organizirana zločinačka organizacija koja već godinama radi na pljački i uništenju domovine. Kalmetini spinovi oko Gaženice kojima pokušava ušićariti glasove su dno dna.

Ivan Vilibor Sinčić koji je došao podržati kandidate Živoga zida iz IX. izborne jedinice kratko se obratio javnosti:

Tužna spoznaja jest da je pravosuđe krupirano, Hrvatska je premrežena njome. Mi smo zatrpani stotinama pritužbama na rad DORH-a, USKOK-a, sudova, samog Ministarstva pravosuđa… Ljudi su po 10, 20, jedan moj kolega 40 godina na sudu zbog spora. To je evidentan dokaz nefunkcioniranja države, a to demoralizira i demotivira ljude da se u Hrvatskoj pokreću.

akcija mladh izbori 2

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...