Staklo na Trgu Petra Zoranića – zaboravljeni i zapušteni projekt naših gradskih otaca

Ruglo i sramota na jednom od najljepših trgova u našemu gradu stakla su koja “krase” tlo Trga Petra Zoranića. Taj veliki projekt za koji je natječan raspisan 2009., a koji je konačno dovršen 2013. godine, te koji je isprva koštao čak 9,5 milijuna kuna, sada se čini zaboravljenim i zapuštenim od strane naših gradskih otaca.

Skupocjena stakla nekoliko su puta mijenjana (zbog oštećenja nastalih uslijed djelovanja naših sugrađana), ali tomu unatoč na njima su vidljive oku neugodne mrlje od hrđe, prljavštine, mahovine i vlage. Guma koja ih okružuje popustila je na nekoliko mjesta, a na arheološkim lokalitetima gomila se smeće. Upravo zato pitamo se tko je i iz kojega razloga odlučio zapustiti ovaj projekt u koji je uloženo toliko novca i s kojim se svojedobno hvalilo diljem Lijepe Naše.

Ovaj dio grada sada je efektan poput Pozdrava suncu, komentirao je 2013. godine tadašnji zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, a njegove riječi u današnjem kontekstu izazivaju samo podsmijeh.

Tko zna, možda ovaj tekst potakne nadležne na akciju te po završetku sezone skupocjeni trg dobije “remont”, a možda, poput brojnih turističkih lokacija u našemu gradu, Trg Petra Zoranića ostane još jedan zaboravljeni projekt gradskih otaca najbolje europske destinacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...