Strabag gradi terminal u Gaženici za 24,7 milijuna eura

Današnjim danom Lučka uprava Zadar, ne bez ponosa, okončava još jednu dionicu na putu realizacije Projekta Nove putničke luke Gaženica potpisivanjem Ugovora o građenju dijela Lot IIIb- Zgrada terminala.

Postupak odabira izvođača radova tekao je u tijesnoj suradnji s bankom kreditorom KfW- Development Bank, Frankfurt, Njemačka. Započet je objavom Poziva na pretkvalifikacije (NN-74/15, GTAI, dnevni tisak i web) 3. srpnja 2015.g. na koji su odgovorili i predali svoje prijave 10 vrlo kvalificiranih ponuditelja iz Hrvatske, EU i Azije nakon čega je u ožujku o.g. na dostavu ponuda pozvano 7 kvalificiranih natjecatelja, koji su svi 30.svibnja 2016.g.dostavili svoje ponude i prateću opsežnu dokumentaciju, a kao najpovoljniji ponuditelj obzirom na objavljeni kriterij najniže cijene predložena je od strane stručnog Povjerenstva, uz ishođenje mišljenja bez primjedbi na postupak banke kreditora, te verificirano po Upravnom vijeću Lučke uprave Zadar 7.srpnja 2016.g., Zajednica ponuditelja: Strabag AG, Spittal an der Drau, Austria i Strabag d.o.o. Zagreb, Hrvatska sa ponudom da opsežne radove na gradnji zgrade terminala tlocrtne bruto površine od 24.537 m2, prateće infrastrukture, parkirališta i uređenja okoliša na ukupnoj površini od oko 18.000 m2, izvede u roku od 14 mjeseci za ukupnu cijenu od 24.705.552,57 eura bez obračunatog PDV-a.

Današnjim danom Izvođač radova predao je bankarsku garanciju za dobro izvršenje ugovornih obveza, te je u suradnji s Lučkom upravom Zadar kao Investitorom, te konzultantom za nadzor nad građenjem određen i okvirni početak radova uz svečanost otvaranja gradilišta krajem kolovoza 2016.g.

Zgrada terminala, suvišno je isticati, ne samo da će vizualno dominirati prostorom putničke luke, te tako s mora jasno svjedočiti o sigurnosti, kvaliteti i iznimnom urbanističkom zahvatu kakav zasigurno predstavlja cjelina Nove putničke luke, već sukladno razvojnoj strategiji i planovima Lučke uprave Zadar treba biti nukleus i nit vodilja daljnjeg razvoja prometa i turističke ponude grada. Zgradom terminala sa svim planiranim sadržajima Zadar će širom otvoriti svoja „morska vrata“ svim putnicima i turistima željnim upoznavanja tradicije, povijesti, kulture, gastronomije i svih ostalih vrijednosti ne samo Zadra već i njegove okolice, a prije svega gostoljubivosti ovog tisućljetnog grada i njegova stanovništva.

Vrijeme u kojem živimo pred sve sudionike gospodarskih procesa osobito u segmentu kojim se bavi Lučka uprava, postavlja vrlo rigorozne zahtjeve u pogledu sigurnosti korisnika, sa svoje strane Lučka uprava će i u budućnosti koristiti sva raspoloživa sredstva i poduzimati mjere osobito i obzirom i na ove godine očekivani broj putnika u cruising turizmu od preko 120.000 putnika, za koji se otvaranjem i dovršetkom zgrade terminala očekuje daljnje značajno povećanje. Naš cilj su sigurni i zadovoljni putnici i u domaćem i u međunarodnom prometu te ćemo toj zadaći i misiji biti potpuno posvećeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...