Svjetsko prvenstvo jedrilica katamarana u Biogradu

Svjetsko prvenstvo jedrilica katamarana u klasi TOPCAT K1 World Championship & K2/K3 International Championship će se održati u Biogradu na Moru od 27.08.-02.09.2016.

Na sedmodnevno jedrenje po Pašmanskom kanalu dolaze eminentni svjetski jedriličari. Do sad je prijavljeno oko 200 natjecatelja regate, te više stotina gostiju i posjetitelja iz većine europskih zemalja poput Austrije, Njemačke, Italije, Ukrajine itd. pa sve do Maldiva.

Prvenstvo će se održati u organizaciji Katamaran ITCA (International TOPCAT Class Association) i YC Biograd uz potporu Zadarske Županije, Grada Biograda na Moru, Ilirije d.d. te svih charter i servis poduzeća koji djeluju na području Biograda na Moru.

Veći dio sudionika će boraviti u Biogradu puna dva tjedna te imati priliku osim u jedrenju istražiti bogatu turističku ponudu Zadarske županije. Sudionici će biti smješteni u kampu “Soline” te će imati priliku trenirati cijeli tjedan prije početka natjecanja. Osim petodnevnog natjecanja, sudionici i svi zainteresirani će moći sudjelovati u bogatom popratnom zabavnom programu koji će uključivati osim svečanih ceremonija otvaranja i zatvaranja prvenstva i gastro delicija lokalnih ugostitelja, bogati glazbeni program i razne druge zabavne aktivnosti za sudionike i posjetitelje.

Yacht Club Biograd djeluje kao neprofitna udruga građana od 1984. godine i bavi se promicanjem jedrenja kao sporta i vida druženja. Svojim djelovanjem kontinuirano radi na promoviranju Biograda kao nautičkog centra Jadrana i na produženju turističke sezone. Yacht Club Biograd organizira oko 50 regata godišnje koje privlače ogromnu pozornost i bilježe veliku posjećenost, kako gostiju iz zemlje tako i iz inozemstva. Upravo to ga čini jednim od najvećih, ako ne i najvećim organizatorom turističkih manifestacija izvan glavne turističke sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...