Cilj je promocija malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja grada

Taste and Travel predstavlja Craft Beer Festival u Zadru 26. i 27. kolovoza

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Hrvatska živi Craft Beer Revoluciju, revoluciju u kojoj je do sada rođeno više od 20 mikro pivovara. Jedinstveni Taste and Travel Festival koji se od 25. do 31. kolovoza održava u Zadru predstavlja Craft Beer Festival koji će vas osvježiti u vrućim ljetnim danima.

– Od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike kao što su mikro pivovare. One s jedne strane stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje. S druge strane, zanatsko pivo je proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima!, izjavio je ispred organizatora Jakov Kolega te dodao: «U dva dana Zadar će ponuditi najbolje od hrvatskih craft pivovara. Ne propustite priliku zaljubiti se u domaće hrvatsko pivo!»

Svaka mala domaća pivovara osnovana je idejom zaljubljenika u pivo koji su od hobija i homebrewinga došli do otvaranja vlastite pivovare i kuhanja piva po njihovom guštu i receptu. Bogatstvo ovog Festivala je što ćete iz prve ruke, od vlasnika i kuhara mikro pivovare, naučiti nešto o proizvodnji i kuhanju piva. Posebnost ovog Craft Beer Festivala je sudjelovanje i dvije domaće, zadarske mikro pivovare; Brlog zadružne pivovare i pivovare Varoš.

Cilj Craft Beer Festivala koji se održava 26. i 27. kolovoza od 17 do 02 sata na zadarskoj rivi, promocija je malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja grada Zadra s kvalitetom zanatskog piva. Posjetitelji Festivala nakon kušanja piva moći će se okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku Taste and Travel Festivala. Poseban gost Festivala je Maraska koja će u svom kutku promovirati svoj daleko poznati Pelinkovac. Glazbeni dio Festivala će uz DJ-a Bake Juniora biti popraćen i izvrsnim koncertima grupa Kawasaki 3P koji nastupaju 26. kolovoza od 20.30 sati, dok će 27. nastupiti M.O.R.T. te Mjuzikl.

Taste and Travel, festival inovacija u prehrambenoj industriji, dobre hrane i craft piva treću godinu zaredom ispunit će zadarske kale i ulice mirisom odlične hrane i najukusnijeg piva. Taste and Travel pokrenula je Hrvatska udruga mladih i Klub zadarskih studenata radi lakšeg povezivanja studenata i mladih poduzetnika s prehrambenom industrijom. Pridružili su im se Proizvodi hrvatskog sela i udruga studenata Probion i zajednički stvorili Festival koji promiče inovativnost mladih i istražuje mogućnosti u gastroturizmu te desecima tisuća posjetitelja nudi nove, nezaboravne okuse.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar