Teorija zavjere; Pokemon Go izmislila CIA, prati se svaki korak, snima svaki kutak…

Valentina Amelina, stanovnica Rostova na Donu, kategorički je protiv igre “Pokemon Go“ u Rusiji, jer, kako kaže, sve je to “maslo“ američkih specijalnih službi. Amelina je uputila pismo Federalnoj službi bezbijednosti Rusije u kojem detaljno objašnjava zašto je ta naizgled bezazlena igra strateški opasna i mora biti zabranjena.
Autori igre su povezani sa CIA, piše Valentina Amelina, prenosi list Komsomoljskaja pravda.

“Oni su na ovaj način riješili važne kartografske zadatke, obnavljaju se svi podaci o putevima, bazama itd. A nekada su karte bile strateški važne i čak državna tajna. U civilnim kartama su nekada čak namjerno upisivali nepravilne podatke. Automobili-roboti zaviruju u sve ulice, zacrtali su sve naše gradove, vozila, osobe… Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne aleje, kasarne, državne institucije itd. I eto, stvara se genijalna zarazna igra “Pokemon Go““.

Amelina dalje piše da u jurnjavi za pokemonima i pokušajima da ih uslikamo mi zapravo predajemo ni sami ne znamo kome fotografije prostorija u kojima se nalazimo, pa i geografske koordinate.

“Čestitam vam! Upravo ste snimili čitav vaš stan! Drugim riječima, pratili su nas i nastavljaju nas pratiti.“

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...