Tjedan klapske pisme; Tomislav Bralić i Klapa Intrade razgalili srca bibinjske publike

Ljubitelji klapske pisme sinoć su imali priliku uživati u odličnoj glazbenoj večeri Tomislava Bralića i Klape Intrade na bibinjskom povijesnom trgu Sri sela. Veliki  broj okupljenih  još jednom je pokazao kako se radi o danas uvjerljivo najpopularnijem klapskom sastavu u Hrvatskoj.

– Virujte mi ovo je najlipša pozornica na svitu, ali isto tako tu je i najteže pivati, rekao je Tomislav Bralić koji je ujedno iskoristio priliku da zahvali Općini Bibinje i Turističkoj zajednici Općine Bibinje na pozivu i organizaciji koncerta.

– Čestitam našem Tomislavu Braliću i klapi Intrade na još jednom izvrsnom koncertu u Bibinjama, koji je već postao tradicija u Bibinjama i kao takvog ćemo ga dalje razvijati da ostane tradicija.  Ponosni smo na našeg bibinjskog slavuja koji zajedno s klapom Intrade promiče naše mjesto po cijelom svijetu. Bibinjska publika je jučer naprosto uživala, pjevali su svi, domaći i strani gosti zajedno s našim mještanima. Bila je to jedna večer za pamćenje koja svake godine ostavi jednu lijepu uspomenu na ljeto u Bibinjama, rekao je Jure Fuzul, direktor TZ Općine Bibinje.

Pod otvorenim nebom Tomislav Bralić i Klapa Intrade gotovo dva sata su oduševljenoj publici pjevali svoje najveće hitove „Sve dok bura dere“, „Zora bila“, „Nisan te sriće“, „Ne damo te pismo naša“, „Zalutali pogled“ i brojne druge. Publiku je oduševio i poseban gost koncerta, bibinjski pjesnik Ante Sikirić koji je ispričao i anegdotu koja se nedavno dogodila.

– Poša ja do Relje popiti pivu i pita mene jedan čovik –`Esi to ti? Kažen ja jesan. I on meni da ajme znate ja obožavan vaše pisme, ma evo svaki dan slušan CD Klape Intrade i Tomislava Bralića i iman jednu želju. Kažen ja – dobro. Ma sve san u životu postiga, kupija san auto, kuću iman obitelj… Ali iman samo još jednu želju. Ako bi meni mogli na sprovodu, kad umren pivati Tomislav Bralić i Klapa Intrade.  Kažen ja njemu, more nema problema samo javi dva miseca prije , ispričao je Ante i nasmijao cijelu publiku.

Brojni fanovi na kraju koncerta došli su fotografirati se s vidno raspoloženim Tomislavom Bralićem koji je imao dovoljno strpljenja i volje slikati se s fanovima i potpisivati CD – e sa svojim  mnogobrojnim hitovima. Među publikom je bilo najviše gostiju iz Slovenije.

– Došli smo iz Ljubljane i već smo treći put u Bibinjama na koncertu Klape Intrade, spavamo u Splitu ali došli smo tu na koncert. U Bibinjama se uvijek osjećamo dobrodošlo i lijepo,rekla nam je Karmen Bratoša iz Slovenije.

Koncert u Bibinjama zasigurno će ostati u sjećanju mladom paru iz Zagreba Ani Pejaković i Siniši Kuprešaku koji je hrabro izašao na pozornicu, kleknuo i zaprosio svoju djevojku. Publika je bila dirnuta ovom romantičnom gestom mladića iz Zagreba, te mu je izrazila podršku velikim pljeskom. Ana je naravno pristala, a mladim zaručnicima pjesmu “Zora bila” otpjevala je klapa Intrade.

Koncert Klape Intrade bio je zagrijavanje za veliko finale klapskog tjedna, jer već sutra 13. kolovoza, očekuje nas 36. izdanje Raspivanog Bibinja na koje ove godine dolazi devet vrhunskih klapa. Bibinjska publika  će svoje oduševljenje, baš kao i sinoć pokazati burnim pljeskom i pozivom na bis. Dođite u Bibinje i guštajte u klapskoj pismi. Dobro došli!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...