U Audiju splitskih kriminalaca koji su pokušali ubiti policajca u Pakoštanima pronađen sef s 300 tisuća kuna

Nakon filmske potjere policijskih vozila za Audijem od Vodica do Vrane u kojemu su bila tri splitska kriminalca, u tom automobilu pronađen je metalni sef s 291 tisućom kuna, kojeg je trojac iz Splita u ranim jutarnjim satima ponedjeljka ukrao iz trgovine Djelo u Vodicama. Kako doznajemo u Policiji, 32-godišnji vozač I.J. iz Splita pritvoren je u Šibeniku, a njegov kompanjon 32-godišnji A.B. predan je pritvorskom nadzorniku u Zadru. Treći splitski kriminalac, 34-godišnji M.D. koji je sjedio u Audiju na mjestu suvozača na liječenju je u šibenskoj bolnici pod policijskim nadzorom, a zbog zadobivenih teških ozljeda nakon što je Audi sletio s ceste tijekom policijske potjere u blizini mjesta Vrane u biogradskom zaleđu. Protiv ove trojke, inače, Policija je zasad podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe.

Protiv 32-godišnjeg vozača Audija bit će podnesena i kaznena prijava i za kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, izazivanja prometne nesreće i krivotvorenja registracijskih oznaka na automobilu.

Inače, tijekom ovog događaja odvijala se prava drama, koju smo do sada mogli vidjeti jedino u filmskim krimićima. Nakon što su dobili dojavu o pljački trgovine Djelo nešto prije četiri sata ujutro, vodički policajci krenuli su u potjeru za Audijem splitskih lopova te izvijestili kolege iz Biograda izvijestili da se u njihovom smjeru Jadranskom magistralom kreće automobil s pljačkašima. Dolaskom u Pakoštane vozač Audija I.J. nije se zaustavio na policijskom blokadi, već je automobilom krenuo pregaziti jednog policajca, koji je skokom s ceste u stranu izbjegao teške i po život opasne posljedice.

Probivši policijsku blokadu, vozač je nastavio bjesomučnom vožnjom te je kod zavoja na cesti od Pakoštane prema Vrani izgubio nadzor na upravljačem te sletio s ceste, prilikom čega je teške ozljede zadobio njegov kompanjon 34-godišnji M.D.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...