u Bibinjama tjedan klapske pisme: Večeras koncert Klape Garofuli!

Za sve ljubitelje dalmatinske pisme Bibinjci spremaju pravu poslasticu. Večeras, u 21 sat, na Trgu sv. Ivana, ženska klapa Garofuli slavi 26. rođendan. U intimnoj atmosferi povijesnog trga, ispred crkvice sv. Ivana koja je sagrađena još u 15. stoljeću, Garofulice će zapjevati najpoznatije klapske stihove, poput: Jur večernjica gori, Na suroj hridi, Budila majka sina, Spomeni se jedno vrime i mnoge druge.

Pozivamo sve ljubitelje izvorne klapske pisme na naše druženje, večeras u Starom selu, isprid crkvice sv. Ivana. Provedite ugodnu i opuštenu večer uz Garofule, poručuje Katarina Kandić iz Klape Garofuli, koja sa ˝Garofulicama˝, kako im od milja tepaju Bibinjci, pjeva od 1997. godine.

Klapa Garofuli djeluje već 26 godina, a svoj prvi javni nastup imale su točno na današnji dan, sada već davne 1990. godine. Klapa trenutno broji 12 članica, djeluju u sklopu “ KUD-a „Ivan Goran Kovačić“, ime im je dao poznati bibinjski pjesnik  Ante Sikirić. Gosti koncerta su Ante Sorić na gitari i mlada pjesnička nada Samantha Pedišić.

Već u četvrtak, u 21 sat, na Trgu Sri sela možete uživati u koncertu Tomislava Bralića i Klape Intrade. Dok će vrhunac tjedna biti 36. izdanje tradicionalnog festivala klapa ˝Raspivano Bibinje˝. Dođite u Bibinje i uživajte u klapskoj pismi. Dobro došli!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...