Univerzalna sportska škola “Dite Zadarsko” pokreće crossfit za djecu!

Crossfit je trening snage i kondicije. Program dizajniran sa namjerom da izmami što širi adaptaciski odgovor organizma.

Crossfit nije specijaliziran fitness program već namjerni pokušaj optimalizacije fizičke sposobnosti u svakoj od 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti:  kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, gipkost, jakost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost.

Crossfit se bazira na kratke, intenzivne i raznolike treninge.  On vas priprema da budete dobri u više stvari, a ne samo u jednoj.

Cilj crossfit-a je da vas pripremi za svakodnevne aktovnositi. Ideja je stalno mjenjati treninge, tako da se naše tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Mješajući gimanstiku, kardio trening, vježbe sa vlastitim tijelom, pliometriju, funkcionalne pokrete itd. ujedno izaziva vaše tijelo i uči novim vještinama svaki dan. Takvi treninzi jačaju vaš karakter i odlučnost.

U našem organizmu postoje 3 načina na koji naš organizma dobiva energiju za svakodnevne aktivnosti. To su: fosfo-kretainski sustav (ATP-CP), glikoliza i aerobno-oksidtivni put. Crossfit obuhvaća vježbanje sva tri energetska puta.

Karakteristika Crossfit-a je kotistenje vrlo malo rekvizita , koji se mogu iskoristiti na bezbroj naćina.

Potrebe olimpijskih sportaša i naših djedova ne razlikuju se po vrsti nego po stupnju. Postujući princip individualizacije intenzitet i opterećenje se prilagođavaju vama i vašim trenutnim posobnostima, a ne vi vježbama.

Djeca koja se bave funkcionalnim treningom razvijaju temeljne vještine kao što su trčanje, skakanje, hvatanje, bacanje, podizanja, prevrtanje, ravnoteža i usavršavanje tehnike izvođenja pojedinih motoričkih zadataka. Djeca postaju izuzetno usklađena i usvajaju vještine koje su temeljne za uspješnost u različitim pojedinačnim i ekipnim sportovima .

Višestrani funkcionalni razvoj omogućiti će im da kasnije uspiju iskoristiti sva motorička znanja koja su stekla i primjene ih u svom sportu.

Koordinacija, ravnoteža, brzina, preciznost, agilnost, i fleksibilnost kao kvalitativne motoričke sposobnosti prema svim istraživanjima razvijaju se u ranom dijetinstvu. Zato bi upravo ti sadržaji trebali bi biti uvod u kondicijski trening najmlađih. Svaka od navedenih motoričkih sposobnosti ima svoju tzv. senzibilnu fazu. To je faza kada se podražajima ( vježbama ) koji su ciljano usmjereni na neku od navedenih motoričkih sposobnosti može najefikasnije utjecati.

Kondicijski treninzi kao oblici dopunskih sadržaja  dobivaju na sve većem značenju. Danas ne postoji niti jedan profesionalni sportaš, kao niti jedan junior s ambicijama profesionalnog bavljenja  koji uz trening izabranog sporta  nema i nekoliko puta tjedno kondicijski trening. Sve škole sporta pa i one za najmlađe u svom programu koriste dopunske treninge za razvoj motoričkih sposobnosti na koje se ciljano djeluje izvan njihovih terena. Djeca u određenim senzibilnim fazama razvoja posebno su osjetljiva na podražaje koji razvijaju kvalitativne i kvantitativne motoričke sposobnosti.

Upisi u univerzalnu sportsku školu “DITE ZADARSKO” počinju od 1.9.2016. godine

Djeca u dobi od 4 god; Termin treninga je UTO I ČET OD 17H

Djeca u dobi od 5 god; Termin treninga je UTO I ČET OD 18H

Djeca u dobi od 6 I 7 god; Termin treninga je PON-SRI I PET OD 18 I 30H

Djeca u dobi od 8,9 I 10 god; Termin treninga je PON-SRI I PET OD 19 I 30H

 

ŠKOLA GIMNASTIKE

TERMINI TRENINGA;

UTO I ČET OD 19 D0 20 SATI

 

CROSSFIT ZA DJECU OD 5 DO 14 GODINA

TERMINI TRENINGA;

PON-SRI I PET OD 19 DO 20 SATI

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...