Uz Bandića, Čačića i Jurčića, svoje mjesto našao i Kristijan Kapović!

Milanu Bandiću, Radimiru Čačiću i Ljubi Jurčiću, čelnicima triju političkih stranaka okupljenih u koaliciji Za premijera, zajedničko je to da su nekad blisko surađivali s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem dok ih, iz različitih razloga, nije otpisao.

Pridružio im se i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar te još jedan nekadašnji bliski suradnik bivšeg premijera Milanovića – Slavko Linić, koji se nakon razlaza sa šefom najžešće okomio na njega. Temperamentni Riječanin prozivao je Milanovića za nezakonito praćenje i prisluškivanje te pogodovanje bratu Krešimiru. Linića su iz SDP-a izbacili u lipnju 2014. “Za” je glasovalo 50, “protiv” 47, a jedan član Glavnog odbora stranke bio je “suzdržan”. Milanović se Bandića riješio kad se, unatoč tome što je SDP za predsjedničkog kandidata izabrao Ivu Josipovića, odlučio 2009. kandidirati za predsjednika Hrvatske.

Jurčić je tijekom kampanje na parlamentarnim izborima 2007. bio proglašavan kao kandidat SDP-a za premijera, da bi to u završnici kampanje ipak bio Milanović. Potom je Jurčić izgubio unutarstranačku utakmicu za kandidata za predsjednika RH te je na kraju sam otišao iz stranke. Čačić, nekad prvi potpredsjednik Milanovićeve vlade i desna Zokijeva ruka, sam je odstupio s pozicije nakon presude za prometnu nesreću s poginulima koju je skrivio u Mađarskoj.

– Očekujemo da koalicija Za premijera da premijera Bandića – rekao je Čačić u utorak na potpisivanju koalicijskog sporazuma.

Uz Bandić Milan 365 – Stranku rada i solidarnosti, sporazum su potpisali Jurica Šoić iz HSS-a Stjepan Radić, Milivoj Špika iz BUZ-a, Ljubo Jurčić, Novi val te Radimir Čačić iz Narodne stranke – Reformista.

– Tko želi glasati za eksperimente kao dosad, koji su ih doveli na prosjački štap, neka glasaju. Sve je u životu mjerljivo, kao i ljudska glupost. Usporedite Zagreb i ovo – poručio je Bandić, jedini predsjednik parlamentarne stranke optužen za niz kaznenih djela. Unatoč tome Bandić, koji u kampanji stalno ponavlja kako “treba delati “, iza Milanovića i Andreja Plenkovića (HDZ) treći je na listi potencijalnih premijera – barem tako tvrde ankete provedene među biračima.

Dodajmo ovome kako je i jedan “lokalac” postao član Bandičeve koalicije. Riječ je o dugogodišnjem uspješnom načelniku Vira, Kristijanu Kapoviću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...