Vepar terorizira turiste na zadarskom otoku Škarda, policija nemoćna: “Nema kaznenog djela!”

Već devet dana vepar rovari među petnaestak kuća i slobodno se kreće na jedinoj cestici koja spaja selo na jednoj i uvalu na drugoj strani otoka Škarda. Ulazi u dvorišta, brsti voće i povrće, pravi nered i, što je najbizarnije, nimalo se ne boji ljudi poput ostatka svog roda.

Uznemireni turisti – jer ovdje nitko stalno ne živi – u dva su navrata pokušali alarmirati nadležne institucije, no bez reakcije. Tek im je nonšalantno poručeno da je vepar vjerojatno preplivao more, što se čini malo vjerojatnim jer na najbližim otocima Istu i Premudi nikada nije viđen nijedan primjerak.

‘Izlazi najčešće oko deset navečer i dolazi do samih kuća. Nimalo se ne boji ljudi, dapače’, opisuje za Tportal jedan stalni gost Škarde, od čijih su petnaestak kuća samo tri u funkciji turizma. Ovih dana osobno je upozoravao turiste da pripaze, a neki su jednostavno okrenuli svoje brodove i nastavili dalje.

U Policijskoj upravi zadarskoj tvrde da nemaju razloga intervenirati jer pojava divlje svinje na otočiću ‘nema elemente ni kaznenog djela ni prekršaja’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...