Vjerovali ili ne: Umjesto policije, vozilo počinitelja morao je čuvati sam!

Od podneva do ponoći naš čitatelj, koji nam šalje vijest, morao je “paradirati” po parkingu kod pauk službe Obala i lučica, čuvajući automobil Crnogorca koji je na njegovom automobilu napravio poveću materijalnu štetu. Zašto? E, sada tek ulazimo u rubriku vjerovali ili ne.

Naime, kako kaže čitatelj, između 7 i 12 sati Crnogorac je napravio štetu na njegovom automobilu te se potom, pretpostavlja on, otišao kupati. Oko 12:30 sati čitatelj je uočio štetu na svojemu automobilu i mogućeg krivca, pozvavši policiju oko 12:30 sati, da bi policijski službenici tek oko 15 sati došli na uviđaj.

20160808_134555

Tada je utvrđeno da je stražnjim krajem svojega automobila crnogorski turist udario automobil našeg čitatelja u prednji lijevi dio, što je uslikano te je napravljen zapisnik. I što sad?

Po nekoj normalnoj proceduri, policija bi trebala postaviti “lisice” na kotače automobila Crnogorca, no PU Zadarska, navodno, nema takvu opremu. Obala i lučice, susretljivi susjedi, odmah su odgovorili na molbu policije da postave “lisice” – po cijeni od 700 kuna!

Njihov prijedlog odbijen je, a policija je ostavila patrolu pored vozila Crnogorca kako bi i njega susreli, no do povratka našega čitatelja u 17 sati (koji je svojim poslom otišao na 1 i pol sat), ni policijskih službenika ni njihovog automobila nije bilo. Ostala je samo ceduljica koju prilažemo u nastavku.

Mjesto policije, stražu je ostao držati naš čitatelj u strahu da će Crnogorac po povratku jednostavno potrgati ceduljicu i nastaviti ljetovanje, bez plaćanja štete od 1000 eura. U razgovoru s nama izrazio je sumnju da bi on kao hrvatski građanin dobio isti tretman, odnosno da bi njega vjerojatno čak i interventna policija tražila da mu naplati kaznu.

Ja ću čekati do ponoći, a ukoliko se vlasnik ne pojavi meni preostaje samo to auto s vučnom službom odvesti u moje dvoriste a to je krivično djelo. A ako samo odem s lica mjesta – pojeo vuk magare!, kazao nam je u razgovoru čitatelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...