Vrijeme bez vjetra; Fantela i Marenić za ZLATO će se ipak boriti u četvrtak!

Vrijeme bez vjetra u zaljevu Guanabara ponovno je uzrokovalo otkazivanje jedriličarskih natjecanja na Olimpijskim igrama u Riju, donosi Goal.hr, pa će naša posada u klasi 470 u zadnje jedrenje koje odlučuje o zlatu ići u četvrtak od 19 sati po hrvatskome vremenu.

Šime Fantela i Igor Marenić, koji imaju osiguranu broncu, vode s 27 negativnih bodova, 13 manje od Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa (38), dok su trećeplasirani veliki favoriti Australci Mathew Belcher i Will Ryan s ukupno 40 bodova. Fantela i Marenić uoči zadnjeg plova imaju 40 bodova više četvrtoplasiranih Amerikanaca Stuarta McNaya i Davea Hughesa, a u plovu za odličje deset najboljih, koji se boduje dvostruko, najviše se može dobiti 20 bodova.
Dvostruki svjetski prvaci Fantela i Marenić nadomak su zlatu jer su u svih 10 kvalifikacijskih plovova bili najstalniji, s najgorim ulazom na osmom mjestu koji im se brisao iz rezultata. U hrvatskom taboru se s nestrpljenjem očekivao njihov današnji nastup i vjerojatna potvrda zlata, no vjetar s oceana nikako nije uspio probiti u zaljev u kojem se nalazi Marina di Gloria.

Zadranin Šime i Cresanin Igor zajedno jedre već 15 godina i praktički funkcioniraju kao i braća, jer su dugo vremena i živjeli pod istim krovom u Zadru i kratko vrijeme u Zagrebu. Flokist Igor je smiren i povučen, a kormilar Šime njegova potpuna suprotnost. Kao 22-godišnjaci debitirali su na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. kada s završili kao deveti, a četiri godine kasnije u Londonu bili su među blagim favoritima za medalju, ali su završili kao šesti.

Australci su bili favoriti, ali…
U Riju imaju čak 15 bodova više od australske posade koja je slovila kao ogromni favorit za zlato u ovoj klasi. O tome svjedoči i službeni informatički sustav Igara u kojem su predstavljenje sve biografije sportaša. Samo kod Australca i naše posade piše da im je cilj zlato u Riju, kod baš svih ostalih cilj je – osvajanje medalje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...