Za pomoćnike u nastavi Zadarskoj županiji 2 milijuna kuna; pomoć za 67 učenika s teškoćama u razvoju

Projektu Zadarske županije i 29 partnera „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka” odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 2.000.000,00 kuna, koliko je iznosio najviši iznos koji se sukladno uvjetima Poziva mogao dodijeliti Zadarskoj županiji. Riječ je o projektu u okviru Poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dodjelu bespovratnih sredstava “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama II. faza” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014-2020.,

Ukupan proračun projekta iznosi 3.035.274,04 kuna od čega Zadarska županija sufinancira iznos od 1.035.274,04 kuna.

Projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka” omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav. Projektom će se osigurati stručna pomoć za 67 učenika s teškoćama u razvoju putem angažiranja 62 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi u 29 škola (22 osnovne i 7 srednjih škola) kojima je osnivač Zadarska županije. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnija socijalizacija učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Osnovne škole – partneri u projektu: OŠ Zemunik, OŠ Petar Lorini Sali, OŠ Biograd, OŠ Vladimira Nazora Škabrnja, OŠ Sv. Filip i Jakov, OŠ Braće Ribar Posedarje, OŠ Pakoštane, OŠ Jurja Barakovića Ražanac, OŠ Braće Radić Pridraga, OŠ Petra Zoranića Stankovci, OŠ Franka Lisice Polača, OŠ Stjepana Radića Bibinje, OŠ Petra Zoranića Jasenice, OŠ Valentina Klarina Preko, OŠ Benkovac, OŠ Privlaka, OŠ Petra Zoranića Nin, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, OŠ Obrovac, OŠ Sukošan, OŠ Poličnik, te OŠ Straigrad.

Srednje škole – partneri u projektu: Gimnazija Vladimira Nazora, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Strukovna škola Vice Vlatkovića, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Srednja škola Gračac, te Prirodoslovno-grafička škola.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...