ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016.; koncert Nele Šarić i Vjekoslava Babića

Festival Zadar classic open air nastavlja se u četvrtak, 11. kolovoza koncertom poznate zadarske sopranistice Nele Šarić i pijanista Vjekoslava Babića. Na ovoljetnom festivalu to će im biti drugi nastup, a predviđeno je da za dva tjedna zatvore Zadar classic open air 2016. i zaokruže ciklus od ukupno 12 koncerata na njemu. Oboje su već sudjelovali na ovom festivalu kojega organizira Lions klub Zadar s namjerom prikupljanja sredstava za uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači.

Svoj doprinos tom cilju Nela Šarić daje od od 2013. godine, kad je festival utemeljen, a Zadrani je i inače znaju po brojnim nastupima u humanitarne svrhe. Mlada Zadranka je studij solo pjevanja završila u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić te je prije četiri godine na Muzičkoj akademiji i magistrirala. Tijekom studija i nakon njega stjecala je bogato solističko iskustvo, nastupala u Hrvatskoj i inozemstvu, uz različite zborove i orkestre te ugledne pjevače. Pjevala je ili još uvijek pjeva u klapama, kvartetu duhovne i filmske glazbe Mystique i Trio Anime, a od ove godine vodi klapu Kožino. Vokalnu je tehniku usavršavala na seminarima priznatih svjetskih umjetnika, a nedavno je dobila poziv za jednogodišnje usavršavanje na uglednoj Akademiji za pjevanje u Cardiffu. Surađivala je s poznatim dirigentima i redateljima, sudjelovala u raznim projektima i natjecanjima pa je tako ove godine bila jedina hrvatska finalistica na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Zinka Milanov u Rijeci.

Vjekoslav Babić je na Muzičkoj akademiji studirao glasovir u klasi prof. Pavice Gvozdić, dirigiranje u klasi prof. Vjekoslava Šuteja, a klarinet je učio u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi te od devete godine svira u Puhačkom orkestru limene glazbe u Imotskom. Osvajao je brojne nagrade, surađivao s mnogim eminentnim umjetnicima. Radi kao korepetitor u HNK Zagreb, kao profesor klavira u Školi za balet i ritmiku, vodi dva zbora i u protekle je četiri godine dirigent Akademskog harmonikaškog orkestra Ivan Goran Kovačić.

Koncert Nele Šarić i Vjekoslava Babića održat će se, kao i svi koncerti Zadar classic open air-a, na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. Kako je riječ o humanitarnom projektu kojega Lions klub provodi uz potporu Grada Zadra i gradske Tuisitčke zajednice, i tom će se prilikom od gledatelja prikupljati dobrovoljni prilozi koji bi trebali pomoći da iz koncertne dvorane u Kneževoj palači što prije ponovno poteče glazba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...