Zadar classic open air: Dina e Mel i brazilska bossa nova

U ponedjeljak, 08. kolovoza na ovoljetnom festivalu Zadar classic open air, po treći će put nastupiti Dina e Mel, duo nastao u Zadru 2012. godine kada su muzikologinja Dina Bušić i gitaristica Melita Ivković, obje klasične glazbenice potekle s Muzičke akademije u Zagrebu, otkrile zajedničku ljubav prema brazilskoj bossa novi. Stalne su sudionice tog festivala što ga je prije četiri godine utemeljio zadarski Lions klub kako bi ukazivao na potrebu obnove koncertne dvorane u Kneževoj palači. Za njezino uređenje stoga se na svim koncertima festivala, pa će tako biti i na ovom, u publici prikupljaju dobrovoljni prilozi.

Dina e Mel su tijekom četiri godine djelovanja izgradile prepoznatljiv stil s Dininim lirskim vokalnim izričajem i Melitinom profinjenom pratnjom na gitari. Često nastupaju u formaciji kvarteta pa će i na ovom koncertu uz njih biti zadarski kontrabasist Josip Marcelić i udaraljkaš Mladen Morača. Na programu će biti niz skladbi probranih iz neiscrpnog bogatstva brazilske glazbe, s naglaskom na bossa nova standarde. Osim svoje specifične interpretacije, za pjesme koje izvode, Dina e Mel izrađuju i vlastite aranžmane.

I ovaj treći, njihov posljednji nastup na ovoljetnom festivalu Zadar classic open air, Dina e Mel će u ponedjeljak prirediti na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...