Zadarski Dom zdravlja ne želi okončati natječaj za nabavu 13 sanitetskih vozila dvije godine; tvrtka iz Velike Gorice se već pet puta javila na isti

1. kolovoza 2014. godine raspisan je natječaj težak četiri milijuna kuna za nabavku 13 sanitetskih vozila za Dom zdravlja Zadarske županije, no unatoč činjenici da se radi o vozilima koja su prijeko potrebna, trakavici, čini se, nema kraja. Naime, Državna komisija za kontrolu nabave poništila je već pet odluka, zbog “pronađenih nepravilnosti”.

Na spomenuti natječaj već dvije godine javlja se tvrtka MS Design do.o.o iz Velike Gorice, no neuspješno. Svako javljanje na natječaj završava time da ga Povjerenstvo doma ili poništi, ili dodijeli MS Designu, nakon čega Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništava odluku. Na svako poništenje MS Design uloži žalbu, što je Dom zdravlja do sada koštalo preko 100 tisuća kuna, koje je tvrtka “utjerala” ovrhama, no to ih očito ne sprječava u okončanju natječaja i konačnoj nabavi vozila.

Mario Medvidović, vlasnik MS Designa, kaže kako je prestao brojati koliko se puta tvrtka već javila na natječaj. Kaže kako su surađivali sa 38 institucija te kako do sada nisu naišli na ovakvu situaciju. Za pomoć su se obratili Zadarskoj županiji, koja nije pokazala ni najmanji interes da im pomogne.

– Županija je mail pročitala, no odgovor nismo dobili. Iako je jučer bio zadnji rok za izdavanje odluke o novom odabiru, ravnateljica Renata Bek otišla je na godišnji odmor. Tvrtka s kojom je Dom zdravlja poslovao prije raspisivanja natječaja, propala je, a vlasnici se zbog raznih malverzacija nalaze u zatvoru. Do sada se nikada nismo susreli s ovakvom situacijom. Uredno poslujemo i zadovoljavamo sve uvjete natječaja, no čini se da to gospođi Bek ne odgovara. 13 vozila spremnih za slanje stoji u našem dvorištu – kaže Medvidović, dodajući da su u Hrvatskoj domovima zdravlja dosada isporučili 184 sanitetska vozila, a 45 ih je otišlo u inozemstvo, od Finske i Italije do Tajvana i Velike Britanije. Kaže, obrazloženje jednog od poništenih postupaka gospođe Bek bilo je “da je naručitelj donio odluku da se više neće baviti sanitetskim prijevozom”.

– Ovakvo nešto ne bi izjavilo ni malo dijete – zaključio je Medvidović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...