Zadarski HSLS-ovci: “Investicija Dogus grupe je dobrodošla, ali naplatu ulaza na plažu ne podržavamo!”

“Kako se podignuti s dna, kako iskoristiti specifičnosti prije ostalih kako bi se Zadar vratio i postao motor rasta i razvoja u regiji?

Prema javno dostupnim podacima o investicijama, Grad Zadar je na predzadnjem mjestu među gradovima jadranskih županija. Jednostavno rečeno – zaostajemo!

U 2011. godini Zadar je bio 8. poduzetnički grad. Od tada se situacija značajno pogoršava, a to pogoršanje posebice je došlo do izražaja u 2016. Ostvarujemo duplo manji prihod od Varaždina iako on ima znatno manji broj poduzetnika.

Ipak, možemo to promijeniti! Danas konačno imamo ozbiljne investitore koji će, ne samo promijeniti vizuru dijela u koji namjeravaju ulagati, već će privući i nove investitore koji će se, ako osjete pozitivnu poduzetničku klimu, i samo odlučiti na ulaganje. Time dolazi do rasta razvoja i otvaranja novih radnih mjesta.

Budući da su nove investicije nužne i dobrodošle, želimo naglasiti kako upravo mi, Zadrani, za njih moramo biti otvoreni.

Govoreći konkretno, investicija Dogus grupe je dobrodošla jer će zaposliti naše građane, odnosno fizičke osobe, dok će mali zadarski poduzetnici sigurno pronaći svoje mjesto u uslužnim djelatnostima koje će moći pružati hotelu. Ističemo kako je loše jeftinim predstavama i nezrelim politikanstvom tjerati ljude koji ulažu u Grad Zadar.

Uz navedeno, ono što uvijek imamo na umu je i interes građana. Upravo zato želimo poručiti da, iako PODRŽAVAMO KONCESIJE, NAPLATU ULAZA NA PLAŽE NE PODRŽAVAMO.

Naš grad treba investicije i poduzetničku klimu, no ne samo za velike investitore već i za male obrte. Mi govorimo DA koncesijama i za male ljude. Evo i kako:

Prije svega, za to je bitno postizanje dogovora između vladajućih na gradskoj i županijskoj razini te na razini Ministarstva jer je to bitno za naše građane i naš grad. Potrebno je ozbiljan pristup urbanističkom planiranju kako bi Zadar dobio šetnicu sportsko-rekreacijskog sadržaja od Kožina preko Dikla, Puntamike, Sfinge, plaže Jadran, Poluotoka, Kolovara, Karme, Arbanasa, pa sve do Gaženice.

Svako naše političko djelovanje imat će u vidu ostvarenje tog cilja jer želimo Zadar u kojem svaki pedalj grada živi i diše, kako veliki tako i mali.

Pomaci u tom smjeru već su napravljeni. Gradska plaža Kolovare je uređena, a dobar posao radi i M.O. Kožino, međutim M.O. Diklo je zapušten i to smatramo nedopustivim.

Zadar vidimo kao grad kulture i tradicije, a oduvijek smo bili i grad pozitivne poduzetničke klime kojoj je sada potrebno oživljavanje. Vodeći se interesima građana i Grada, sve investitore, i male i velike smatramo dobrodošlima.

Javno izričemo kako želimo projekt spajanja svih plaža šetnicom sportsko-rekreacijskog sadržaja koja bi bila zadarski Lungo Mare, bogat sadržajima koji ćemo dati malim poduzetnicima, OPG-ovima i ostalima kako bi proširili turističku ponudu i kako bi svaki pedalj Zadra živio.

Smatramo da Poluotok treba biti kulturno srce Grada, a proizvođače buke u kasnim noćnim satima možemo postepeno izvesti na plaže. U luci Gaženica želimo veliki parkirni prostor kako bi turisti čak i u prolazu mogli svratiti u Zadar na jedan dan. Želimo i da se organizira TAXI prijevoz brodovma iz Gaženice na Poluotok.Zadar treba raditi na turističkoj viziji gdje će živjeti svaki pedalj našeg grada. Upravo za tu viziju grada, koju smo upravo objasnili, zadarski HSLS zalagat će se u svom daljnjem političkom djelovanju.”

S poštovanjem,

Gradski Odbor HSLS

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...