Zadarski sajam “Proizvodi hrvatskog sela” predstavit će najbolje što Hrvatska ima za ponuditi

Sajam Proizvodi hrvatskog sela najznačajniji je seljački sajam u Hrvatskoj. Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u proteklih je petnaest godina izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 150 tisuća posjetitelja. S nestrpljenjem očekujemo prve izlagače ovog jedinstvenog sajma koji se održava u sklopu Taste and Travel Festivala u Zadru. Na šetnici ispred Arheološkog muzeja i preko puta Crkve Sv. Donata od 25. do 31. kolovoza u terminu od 9 do 21 sat posjetitelji će se moći upoznati s najboljim proizvodima našeg sela.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela u svojim se manjim inačicama održava u više hrvatskih gradova. Na njemu izlažu proizvođači tradicijskih proizvoda, članovi klastera Proizvodi hrvatskog sela. Cilj ove manifestacije je omogućiti građanima grada Zadra i njegovim gostima povoljnu kupnju domaćih tradicijskih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama. Isto tako, cilj je pomoći malim proizvođačima i obrtnicima s područja cijele Hrvatske u promociji i plasmanu njihovih proizvoda.

Na sajmu će se moći kušati i kupiti kvalitetni domaći suhomesnati proizvod (slavonski kulen, kulenova seka, slanina i drugo), domaća vina, domaće rakije i likeri, maslinova ulja, ekološki proizvodi, sirevi, med, prerađevine od voća i povrća, rukotvorine i suveniri, sviježe i suhe smokve te ostale domaće tradicijske delicije koje direktno od proizvođača stižu na sajam u Zadru. Svi proizvodi koji će se moći pronaći na Sajmu su visoko kvalitetni domaći, tradicijski proizvodi. U njihovu proizvodnju je uložen dodatan trud i briga o održavanju ekologije, tradicije i kvalitete.

Taste and Travel, festival inovacija u prehrambenoj industriji, dobre hrane i craft piva treću godinu zaredom ispunit će zadarske kale i ulice mirisom odlične hrane i najukusnijeg piva. Taste and Travel pokrenula je Hrvatska udruga mladih i Klub zadarskih studenata radi lakšeg povezivanja studenata i mladih poduzetnika s prehrambenom industrijom. Pridružili su im se Sajam Proizvodi hrvatskog sela i udruga studenata Probion koji su zajednički stvorili Festival koji promiče inovativnost mladih i istražuje mogućnosti u gastroturizmu te desecima tisuća posjetitelja nudi nove, nezaboravne okuse.

Posjetite Sajam Proizvodi hrvatskog sela u Zadru i podržite obiteljska poljoprivredna gospodarstva i male obrtnike te kupujte domaće tradicijske proizvode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...