Cestitka_Uskrs

Zadrani, je li vam zaista lakše baciti hranu, nego je odnijeti u “hladnjak solidarnosti”?!

Kada je prije mjesec dana Ivan Motušić, vlasnik trgovine na Lipotici koja radi 24 sata na dan postavio “hladnjak solidarnosti”, javnost i mediji s oduševljenjem su primili vijest o socijalnoj osjetljivosti poduzetnika i građana Zadra.

Hladnjak je postavljen s ciljem ne bacanja hrane i pomoći najpotrebitijima. Prije negoli “višak” bez razmišljanja bacimo u koš za smeće, trebali bismo se sjetiti onih koji si ne mogu osigurati esencijalne životne potrebe kao što je, u prvome redu, zdrav i redovit obrok.

Zadrani su pokazali moć empatije, no čini se, i brzo se ulijenili. Hladnjak solidarnosti sve češće možemo vidjeti kako zjapi prazan.

Mi ga redovito punimo, pune ga i građani, ali evidentno je potražnja veća od ponude. Nažalost sve se svodi na par obroka dnevno. Iskreno, nisam zadovoljan, mislim kako je nekima ipak lakše baciti hranu nego se prošetati do Lipotice, kaže nam Ivan, idejni začetnik ovog plemenitog projekta.

Kuhali ste za obitelj i ostalo vam je viška? Dosadno vam je istu hranu konzumirati za večeru, a premalo je da istu ostavite za sutra dan? Ako ste je mislili baciti – nemojte!

Možete je staviti u neku posudicu, dovoljno na običan plastičan tanjur, malo pokriti prijanjajućom folijom i napisati datum pakiranja. Nekom će značiti puno, podsjeća nas Ivan.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...