Cestitka_Uskrs

Zemunički piloti pronašli nestalu jedrilicu i spasili posadu!

Posada aviona Pilatus PC-9M iz sastava Obalne straže RH danas, u nedjelju 7. kolovoza  2016. godine pronašla je nestalu jedrilicu na prostoru pet milja zapadno od otoka Sušca.

Nakon upućenog zahtjeva iz Nacionalne središnjice traganja i spašavanja na moru iz Rijeke, posada Pilatusa uputila se u pretraživanje mora na širem prostoru između Visa, Korčule i Sušca te je za nešto manje od pola sata potrage uspjela pronaći jedrilicu sa posadom.

Posadu Pilatusa činili su satnik Ivan Anđić i natporučnik Ivan Perković, piloti iz sastava Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a iz vojarne Zemunik.

Satnik Anđić rekao je kako su nakon pretraživanja dobivenog područja uspjeli pronaći jedrilicu koja je imala slomljeni jarbol.

Na plovilu smo uočili dvije osobe i odmah smo radio vezom časniku za Zračno motrenje i navođenje javili njihovu poziciju te smo kružili iznad njih do dolaska policijskog broda. Posada jedrilice prebačena je na brod, te je akcija uspješno okončan, istaknuo je satnik Anđić, jedan od pilota akrobatske grupe “Krila Oluje”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...