21 doza krvi prikupljena u posljednjoj ovogodišnjoj akciji održanoj u Tkonu

U trećoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, koja se u ponedjeljak poslijepodne održala u Tkonu, Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi otok Pašman prikupio je 21 dozu dragocjene tekućine. Kad se tome pribroje prethodne dvije akcije, ukupno su Pašmanci ove godine „upisali“ 53 doze, pišu Naši školji.

Od 2009., kada je osnovan jedan od najmlađih aktiva u Zadarskoj županiji, sa 60 darivatelja iz Tkona, Kraja, Pašmana, Mrljana, Neviđana i Ugrinića, prikupljeno je 280 doza krvi. Zalihe krvi na zadarskoj Transfuziji su zadovoljavajuće, ali su potrebe za krvlju i dalje velike, stoga je važno da se darivatelji odazivaju akcijama, govori Franka Troskot iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, u sklopu kojega djeluje i pašmanski aktiv.

Posljednjoj akciji u Tkonu odazvalo se 25 darivatelja, ali četvero ih nije moglo dati krv: Marin Bobić, Miro Benčić, Frane Gotovina, Branimir Grgin, Julijana Jakovljev, Tihomir Jona, Ivan Katičin, Robert Lukačić, Šime Mušćet, Nataša Mileta, Vladimir Mileta, Damjan Mileta, Vlasta Ostojić, Božidar Ostojić, Snježana Radović, Slavko Titulić, Marin Vidović, Brzić Ambroz, Rudić Ivan, Sjauš Marko, Slavko Korenić, Mate Ugrinić, Cerovečki Tomislav. Ana Mileta i Ana Ugrinić prvi su put darovale krv.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...