Ako ste išli vidjeti tko vas gleda na Facebooku, profil vam je u opasnosti

Iinternet prevare sve su češća pojava, a jedna od najstarijih ponovno je aktualna na društvenim mrežama u Hrvatskoj i vjerojatno ste vidjeli da je vaši prijatelji dijele.

U pitanju je link koji vas navodno vodi na stranicu ili aplikaciju koja će vam otkriti tko gleda vaš Facebook profil. Ova prevara postoji otkako je Facebooka, no iz te kompanije dosad su u nekoliko navrata demantirali da postoje takve opcije, naglašavajući da nikad ne bi dopustili takvu vrstu kršenja privatnosti.

"Facebook ne nudi način da njegov korisnik vidi tko mu gleda profil, niti na bilo koji način dopuštamo pojedincima i aplikacijama da imaju pristup takvim informacijama", naglasio je svojevremeno glasnogovornik Facebooka.

Oni koji kliknu na taj link mogli bi se naći u opasnosti. Ne samo da neće doznati tko im je gledao profil, već bi njihov profil mogla gledati osoba skrivenih namjera, a čak ga i ukrasti.

Facebook vam savjetuje da nikad ne ukucavate svoju lozinku ako niste sigurni da se nalazite na pravom meniju te društvene mreže i da ne idete na eksterne linkove koji vas s Facebooka odvode na sumnjive stranice. Ako ste ipak kliknuli prije ovog članka, promijenite svoju šifru što prije i pratite događaju li se neke sumnjive aktivnosti na vašem profilu, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...