Amerikanci snimaju reality “Rat dronova” u Poličniku

– Imate lokacije koje oduzimaju dah, najveća razlika između rada u Americi i u Hrvatskoj je kava, rekao je u šali Jon Perkins, izvršni producent „Rata dronova“. Govoreći o projektu snimanja u Zadarskoj županiji rekao je da svaka zemlja ima svoj način rada, ali je svima koji rade na projektu zajednički cilj što bolje ispričati priču gledateljima.

– Radimo s Ineomediom projekte u Americi, isto to sada realiziramo i nastavljamo suradnju i u Europi, rekao je Jon Perkins iz producentske kuće Hoplite entertainment kojeg smo zatekli u ispovjedaonici na snimanju realityja u kojem sudjeluje sedam timova koji se nadmeću u upravljanju bespilotnim letjelicama na nekoliko lokacija u Zadarskoj županiji; Farma magaraca, zadarska riva, morska lokacija na kojoj će se uz pomoć dronova loviti riba, itd . U poslovnoj zoni Grabi u Poličniku organizirani su uredi u kojima sklapaju i nadograđuju dronovi, a natjecatelji, vrsni svjetski poznavatelji dronova dolaze iz Amerike.

Orsat Zovko, producent serijala, izjavio je kako su posljednjih godina dronovi jako popularni, a Zadar je odabran jer je u ovom trenutku bio financijski najisplativiji te zbog postojanja Filmskog ureda koji je pružio podršku oko lokacija, papirologije i birokracije što je jako važno i omogućuje ekipi da se u potpunosti posveti projektu. Paralelno sa snimanjima odvija se „sirova“ montaža, a do kraja sve će biti ušminkano sa specijalnim efektima i grafikama te se očekuje distribucija u čak 80-tak zemalja svijeta. Orsat Zovko procjenjuje vrijednost ovog projekta na nešto manje od milijun američkih dolara, a najavljuje i nove projekte koje će raditi s producentsko kućom Hoplite entertainment. Barem jedan od njih pokušat će ponovno dovesti u Zadar, rekao je jučer u Poličniku, zadovoljan dosadašnjim tijekom snimanja i odvijanjem ovog zahtjevnog projekta.

U Zadarskoj županiji uz podršku Filmskog ureda Zadar već 15 dana traje snimanje reality serijala „Rat dronova“ koji na zadarsko područje dovodi 50 osoba na 45 dana, koliko bi trebalo trajati snimanje. Producentska kuća Ineomedia d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu u koprodukciji s producentskom kućom Hoplite Entertainment iz Los Angelesa završila je snimanje četvrte od ukupno 13 epizoda TV serije radnog naslova „Dron Wars“ i sve epizode snimaju se od 1. rujna do 15. listopada 2016. godine na području Zadarske županije. Projekt su jučer na setu u Poličniku predstavili članovi tima producentskih kuća koje su uključene u projekt te predstavnice Filmskog ureda, ravnateljica INOVAcije Vedrana Kevrić i Ivana Zrilić, voditeljica Filmskog ureda. Od početka ove godine ovo je 12. realizirani projekt snimanja uz podršku Filmskog ureda Zadar. Zadarskom uredu koji je osnovan prije nešto manje od dvije godine priča s dronovima dolazi kao novi poticaj jer je snimanja sve više a Hoplite entertainment je producentska kuća iz Hollywood-a koja je za svoj rad do sada prikupila pet Emmyja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...