Biograđani proizvode unikatne tekstilne proizvode za brodove koji su osvojili svijet

frey2Vanja Pedisić Švraka i Nermin Švraka vlasnici su tvrtke Frey iz Biograda na Moru, specijalizirane za izradu tekstilnih proizvoda u nautici, a za sebe kažu da su dizajneri unikatnih odijela za brodove, piše tportal.

Poduzetnička priča krenula je 2006., kada je Nermin Švraka osnovao tvrtku Frey. Osnovna djelatnost Freya bila je proizvodnja brodskih tendi, što im i danas donosi većinu prihoda. Godine 2009. Vanja se pridružila suprugu u biznisu i tad su počeli sve veći naglasak stavljati na dizajn.

Moja ljubav je uvijek bila dizajn, a na prijašnjim poslovima shvatila sam da imam poduzetnički duh u sebi. Konkurencija u proizvodnji tendi je velika i morate se pozicionirati na tržištu, što nije lagano, morate sami sebi odgovoriti na pitanje – tko ste vi? Tko su vaši klijenti? Po čemu ste drugačiji od ostalih?, objašnjava za tportal Vanja.

Ove godine su proširili svoj asortiman luksuznim vodoodbojnim jastucima koji su namijenjeni ne samo za jahte, već i privatne domove zaljubljenika u nautički stil. Kako bi istaknuli njihovu posebnost, snimili su kampanju u povijesnom ljetnikovcu u vlasništvu plemićke obitelji Borelli u Sv. Filipu i Jakovu.

Osim pojedinačnih proizvoda, Frey nudi kompletnu uslugu preuređenja broda, a nedavno su stilizirali privatnu megajahtu dužu od 36 metara.

Freyovi klijenti su uglavnom stranci i to najviše Austrijanci, slijede Slovenci i Nizozemci. Dosta je i lojalnih klijenata koje su privukli dok su se bavili samo tendama, prenosi tportal.

Po prvi put su im se javili zainteresirani nautičari iz SAD-a, Australije i Velike Britanije. Uspješan im je bio i poslovni put u Amsterdam, na najprestižniji europski sajam nautike, a ušli su pregovore s inozemnim distributerom dekora za jahte o potencijalnoj poslovnoj suradnji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...