D-Marin Farr 40 Zadar Regatta okuplja najbolje svjetske posade u klasi Farr 40

Nakon uspješne regate u Šibeniku, najbolje posade u klasi Farr 40 vraćaju se u Hrvatsku, u Zadar, gdje će se od 21. do 24. rujna održati D-Marin Farr 40 Zadar Regatta. Jedrilice će se utrkivati u vodama zadarskog akvatorija te će svi zainteresirani građani moći pratiti regatu s Rive.

– Drago mi je što nakon Šibenika ponovo imamo priliku ugostiti Farr 40 regatu i to upravo u Zadru. Farr 40 je jedna najuzbudljivijih jedriličarskih klasa u kojoj pobjeda ovisi isključivo o sposobnosti posade da iskoristi prednosti koje im pružaju vjetar i more te sam siguran da će Zadrani uživati u ovom jedriličarskom spektaklu. A kako su vlasnici brodova uspješni poslovni ljudi, organiziranjem ove regate ujedno privlačimo i novi segment gostiju u Zadar i Hrvatsku, izjavio je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin Croatia, dodajući kako će jahte biti smještene u D-Marin Dalmaciji, najvećoj marini na Jadranu koja je prošle godine proglašena i najboljom marinom u Hrvatskoj.

Među prijavljenima je talijanska jahta Enfant Terrible, pobjednik D-Marin Farr 40 Šibenik Regatte, prve regate u ovoj klasi održane u Hrvatskoj. Uz šibensku regatu, Enfant Terrible je osvojio i Midwinter Championship te West Coast Championship u SAD-u protekle godine. Prvi puta u Hrvatsku dolazi Amerikanac Alex Ropers s jahtom Plenty, osvajač 2016 Rolex Farr 40 World Championship u Sidneyu te 2016 Ancona Farr 40 European Championship održanog u srpnju ove godine u Italiji. Hrvatski predstavnik na D-Marin Farr 40 Zadar Regatti je Miroslav Reljanović sa svojom jahtom Damaco.

Regatu će suditi tim od 12 profesionalnih sudaca sastavljen od predstavnika Farr 40 Asocijacije i jedriličarskog kluba Uskok iz Zadra.

Farr 40 ukratko:

Farr 40 regate održavaju se već 19 godina u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Njemačkoj, Danskoj, Dominikanskoj Republici te na Bahamima. Hrvatska će se pridružiti ovom elitnom društvu s dvije utrke koje će se, od ove godine, redovito nalaziti u kalendaru Farr 40 regata.

Farr 40 je moderna jedrilica tipa grand-prix koju su dizajnirali Bruce Farr i Russel Bowler iz Farr Yacht Designa, u suradnji s jedriličarskom ikonom Geoffom Stagom. Predstavlja vrhunac u klasi one-design jedrilica za utrke, poštujući stroga pravila kako bi sve jedrilice i njihova težina bili jednaki. Posebnost ove klase jest i činjenica da su vlasnici ujedno obavezni biti i kapetani svojih jedrilica, dok je broj profesionalnih članova posade strogo ograničen.

D-Marin ukratko:

Upravljanjem nad 11 jedinstvenih marina u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru, D-Marin posluje kroz najveći međunarodni lanac marina u Istočnom Mediteranu koji promovira rekreacijski yachting, osigurava ključnu infrastrukturu koja omogućava pristup prirodnim pomorskim putovima te razvija održivo poslovanje koje potiče zapošljavanje u lokalnim zajednicama i gospodarski rast.

D-Marin može se pohvaliti najvećom međunarodnom mrežom marina u istočnomediteranskom bazenu te kapacitetom od 8.570 vezova.

  • U Turskoj, D-Marin grupa posjeduje tri marine – D-Marin Turgutreis, D-Marin Didim i D-Marin Göcek, s ukupno 2.406 vezova, što predstavlja 11 posto svih vezova u Turskoj.
  • U Grčkoj, grupa ima četiri marine – Gouvia, Lefkas, Zea i Flisvos – s ukupno 3.658 vezova, ili 35 posto ukupnog broja vezova u toj zemlji.
  • U Hrvatskoj, D-Marin grupa ima tri marine – D-Marin Mandalinu, D-Marin Dalmaciju i D-Marin Borik, s ukupno 2.206 vezova, što čini deset posto ukupnog broja vezova. Tvrtka također posjeduje 10,86 posto dionica Adriatic Croatia International (ACI), najvećeg lanca marina na Mediteranu.
  • U Crnoj Gori, D-Marin grupa upravlja Dukley marinom u Budvi s 300 vezova, odnosno s 16 posto svih vezova u toj zemlji.

U segmentu pružanja usluga, D-Marin je napravio značajan iskorak potpisavši ugovor o partnerstvu s MB’92, jednim od najvećih svjetskih centara za održavanje i popravak superjahti.

Sve D-Marin marine pružaju usluge veza za jahte duljine od 30 do više od 180 metara i osiguravaju godišnji vez te vezove za gostujuće superjahte. Širok spektar usluga i pogodnosti osmišljene posebno za superjahte, uz izuzetno kvalitetnu ponudu te vrhunsko osoblje osiguravaju nezaboravno iskustvo za goste D-Marin marina prilikom svakog posjeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...