Dan djedova i baka u Gradskoj knjižnici

U sklopu projekta “Foster Children Rights” dana 12. rujna 2016. godine organizira se obilježavanje Dana djedova i baka čiji je cilj naglašavanje važnosti uloge djedova i baka u poticanju razvoja djece s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju.

Društvo “Naša djeca” Zadar u sklopu programa IPA 2012 provodi projekt Foster Children Rights – promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Osim nositelja Društva „Naša djeca“ Zadar, partneri na projektu su i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Zadar, Zadarska županija, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar te Udruga Maraške. Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR, a ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci. Opći cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu EU standarda u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji. Realizacijom specifičnih ciljeva će nastojati osigurati da organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i regionalne samouprave budu ravnopravni partneri u osiguravanju dosljedne provedbe prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji, te kroz jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, stručnjaka koji rade s malom djecom s teškoćama u razvoju i lokalne i regionalne samouprave.

Dan djedova i baka obilježit će se prigodnim programom u ponedjeljak, 12.09.2016 u Gradskoj knjižnici Zadar. Program je podijeljen na dva dijela, jutarnji od 10-12 sati koji će se održati na Dječjem odjelu te popodnevni od 18-19 sati u Multimedijalnoj dvorani. Detaljan opis programa nalazi se u nastavku teksta.

Ovim putem Vas pozivamo da se odazovete na ovaj događaj koji će biti koristan i zanimljiv kako za djecu, roditelje, djedove i bake, tako i za stručnjake koji rade s djecom koji će za sudjelovanje na ovom događanju dobiti i potvrdnice. Za dodatne detalje slobodno se obratite na sljedeći kontakt email: [email protected] ili [email protected] .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...