Darussafaka Dogus pobjednik je Zadar Dogus Basketball Tournamenta; KK Zadar treći

Turska Darussafaka Dogus osvojila je naslov pobjednika na trećem izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta. U finalnoj utakmici nadigrali su dvostrukog pobjednika turnira momčad Fenerbahcea 65-75. Brad Wannamaker iz pobjedničke ekipe proglašen je najboljim igračem turnira, dok je Ekpe Udoh iz Fenerbahcea najbolji strijelac s 48 postignutih koševa. Medalje i pehar izrađene u Muzeju antičkog stakla uručio im je legendarni Doron Jamchi. Drugoplasiranoj ekipi odličja je uručio stručni tajnik HKS-a Josip Vranković, a pobjednicima predsjednica Organizacijskog odbora ZDBT-a Zdenka Zrilić i član organizacijskog tima Tonči Jerak.

Košarkaši Zadra osvojili su treće mjesto na Zadar Dogus Basketball Tournamentu pobjedom nad trećeplasiranom momčadi Europe Lokomotiv Kubanom 75-67. Zadar je tijekom cijele utakmice bio bolja momčad. Igrači Ante Matulovića pokazali su više želje, koncentracije i potpuno zasluženo nadigrali renomiranog protivnika. Sjajni Mazalin postigao je 18 koševa uz 10 skokova. Ivan Marinković također je imao double-double učinak (14 koševa i 10 skokova). Dvoznamenkasti učinak imali su Boris Barać (13) i Maj Kovačević (12) koševa. Medalje i pehar za treće mjesto, Zadranima je uručila predsjednica Organizacijskog odbora ZDBT-a Zdenka Zrilić. S dvije pobjede na ZDBT-u Zadar je na najbolji način najavio nadolazeću sezonu i uputio pozivnicu svojim navijačima.

Zagrebačka Cedevita u utakmici odigranoj u poslijepodnevnim satima osvojila je 5. mjesto na trećem izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta. U utakmici za plasman momčad Veljka Mršića je u završnici slomila podgoričku Budućnost i slavila rezultatom 78 -68. Džanan Musa je u redovima Cedevite postigao 14, a David Stockton i Luka Babić po 13 koševa. Kod Budućnosti istaknuo se Nemanja Vraneš sa 17 koševa.

Zadarski turnir bio je pravi praznik košarke. Majstorije ponajboljih europskih igrača današnjice bile su izvrsna prilika za uživanje zaljubljenicima u najkošarkaškijem gradu u Hrvatskoj. Na turniru su sudjelovali Budućnost Voli, Cedevita, Darussafaka Dogus, Fenerbahce, Lokomotiv Kuban i Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...