Djelatnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobila otkaz zbog neljubaznosti!

Stručnoj savjetnici nezaposlenima u područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Karlovcu poslodavac je uručio otkaz, jer se grubo odnosila prema nezaposlenima, vrijeđala ih i omalovažavala, piše Jutarnji.hr, a prenosi N1. Ona je, potom, tužila poslodavca i na prvostupanjskom sudu izgubila, no planira podnijeti žalbu na višoj instanci i nada se boljem ishodu.

Imala je problema s organizacijom vremena i poslovnih aktivnosti, nije se fokusirala na bitno i moguće, jer je htjela upoznati svoje stranke pa je previše vremena trošila na pojedince, baveći se trenutno nebitnim stvarima za posredovanje, tražeći nepotrebne potvrde, kopirajući nepotrebne dokumente, tražeći od stranaka da potpisuju nepotrebne izjave, pišući nepotrebno duge zabilješke i tako joj se stvarala gužva, obrazlaže HZZ navodeći da su joj kolegice pomagale, ali i da su u tom vremenu počele pristizati i učestale žalbe nezaposlenih.

Ona se, pak, žalila na lošu organizaciju, previše stranaka, prevelik broj istovremenih poslova i neadekvatnu aplikativnu podršku.

Čak 70 pritužbi

Stranke, u tri mjeseca njih čak 70, su se žalile da ne odgovara na mailove i telefonske pozive, da predugo čekaju, da ih vrijeđa i omalovažava, na nedostatak elementarnog osjećaja za čovjeka, ljudskosti i empatije, neuljudnosti, otresitosti. Stoga su tražili i njenu zamjenu.

Zaposlenica HZZ-a se branila kako nezaposlene osobe svoje zahtjeve temelje na doživljajima nje kao savjetnice, a ne na materijalnim dokazima.

Prema njenim riječima, na pravničkim poslovima su je šikanirali pa je prihvatila savjetničke što je bila zamka jer je to omogućilo nadređenima da prikupljaju izjave nezaposlenih i osiguraju joj otkaz.

Nakon svega proživljenog u zadnjih sedam godina, osjećala sam se izigrano, prevareno i nasamareno i jako umorno i bolesno od svega. Moj psihički oporavak od svega proživljenog trajao je duže od godinu dana, dodatno opterećeno činjenicom da si nisam mogla osigurati kvalitetniju obranu i angažirati odvjetnika koji bi me zastupao u radnom sporu (neki od njih su bili klijenti HZZ-a kroz mjere aktivne politike zapošljavanja), kaže savjetnica žaleći se da je mjesecima primala i telefonske prijetnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...