Donosimo detalje i najveću fotogaleriju maratona Zadar – Vir 2016.!

Favorizirani kenijski trkači opravdali su očekivanja i na petom izdanju „Maratona Zadar – Vir“ odnijeli gotovo sve medalje i trofeje na utrkama maratona i polumaratona, usput srušivši dosadašnje najbolje rezultate. Edwin Cheruiyot Melly s vremenom 2:33;40 pobjednik je maratona, najbolja maratonka je Gladys Jepkurui Biwot s vremenom 2:53;16, dok su u polumaratonu trijumfirali Wycliffe Kipkorir Biwot (1:06;25) i Oigo Christina Moraa (1:14;25). Najbolje plasirani hrvatski trkači osvojili su brončane medalje; olimpijka Matea Matošević u polumaratonu s vremenom 1:19;51 i Lovre Kalac s nešto slabijim rezultatom 1:20;31. Najbolje plasirani Hrvati u maratonu bili su prošlogodišnji pobjednik virskog maratona i prvak Hrvatske Robert Radojković na 4. mjestu s rezultatom 2:52;30 te olimpijka i ultramaratonka Marija Vrajić Trošić na istoj poziciji s postignutim vremenom 3:10;13.

Na utrci od 5 kilometara za rekreativce pobijedili su Ivan Gobin (17;29) iz Triatlonskog kluba „Zadar“ i četverostruka uzastopna pobjednica Nives Zebić iz Atletskog kluba „Maksimir“. Maraton je održan 25. rujna od Zadra do Vira pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te u organizaciji Atletskog saveza Hrvatske, Atletskog saveza Zadarske županije, Općine Vir i općinskog poduzeća „Vir turizam“. Nastupilo je 273 trkača u maratonu, polumaratonu i na utrci rekreativaca na 5 kilometara, što je dvostruko više u odnosu na prošlogodišnji virski maraton.

Pročitajte nastavak teksta nakon galerije.

VIRANI NA MARATONU

Doprinos 5. maratonskom izdanju na Viru dali su i virski natjecatelji: Ivana Rukavina bila je pobjednica u kategoriji veteranki i ukupno brončana na utrci 5 kilometara s vremenom 23;49, Jure Bulaja trčao je 26;20, a olimpijac Petar Gorša 26;50. Njegomir Radović na cilj je došao u vremenu 27;16, Marino Rukavina ostvario je vrijeme 30;18, dok je Duje Kalac zaslužio broncu u dobnoj kategoriji mlađih juniora. Trčao je 32;53. Na polumaratonu je nastupio Mario Vučetić i s vremenom 1:50;12 osvojio 19. mjesto te broncu u veteranskoj kategoriji, dok je Goran Jadrić bio 26. s vremenom 1:55;56.

Hrvatski olimpijac Petar Gorša

Oženio se u subotu, a na maratonu s kumovima trčao u nedjelju

Najbolji hrvatski strijelac, pobjednik Svjetskog kupa iz Bakua i prvi virski olimpijac Petar Gorša organizirao je svadbu u subotu na Viru za kumove, rodbinu i prijatelje koji su stigli iz rodnog Bjelovara i Njemačke, oženio se i slavio dugo, dugo u noć, a potom u nedjelju izašao pred Virski most na utrku rekreativaca na 5 kilometara. E, takav entuzijazam kod mladoženje treba pohvaliti, čak i prije upućivanja čestitki novopečenom suprugu i skorom tati. Pitanje je samo: što je bilo napornije?

„U svakom slučaju, utrka je bila napornija! Svadba je bila u pjesmi i veselju, a s ovom utrkom smo kušali plodove rada posljednja dva dana“, kaže Petar u društvu ne manje entuzijastičkog vjenčanog kuma i strijelca Ante Krište te supruginog kuma Ivana Frkovića.

„Oni su mi bili vjetar u leđa, pa smo lijepo svi zajedno prošli kroz cilj. Kako smo ambiciozni, sljedeće godine pokušat ćemo ovih dječjih 5 kilometara istrčati za manje od 20 minuta što nam sada nije uspjelo. Nećemo sljedeće godine feštati, doći ćemo nabrijani kao pravi sportaši“, obećao je Gorša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...