FOTO: Međužupanijsko natjecanje u ribolovu Vir; Pet od šest trofeja za ŠRD Zubatac!

Sve bi medalje i „glazirane kante“ s Međužupanijskog prvenstva u sportskom ribolovu štapom s obale za seniorke otišle na kraju balade u klupske vitrine ŠRD „Zubatac“, da drugog dana natjecanja Dijana Lukšić iz crikveničnog „Arbuna“ nije napravila – podvig! Iako je sjajna bila i nakon prvog natjecateljskog dana kada je dohvatila drugu poziciju, uvjerljivim nedjeljnim trijumfom u uvali Velika Slatina na otoku Viru osvojila je zlato i naslov međužupanijske prvakinje. Prvi put u karijeri!

Osjećaj je fenomenalan! Najvažnije mi je da sam se plasirala na Prvenstvo Hrvatske koje će biti u Rijeci, tako da ću biti na domaćem terenu, kaže Crikveničanka koja je najzapaženiji rezultat ostvarila osvojivši broncu na Prvenstvu Hrvatske prije dvije godine. Ovo joj je prvi međužupanijski naslov, a do njega nije došla tek tako. Morala je biti bolja od svjetske prvakinje i bivše klupske kolegice …

Nije mala stvar dobiti Teu Radil na natjecanju! A neka se zna da mi je i sin osvojio dva međužupanijska naslova, štapom s obale i iz barke, zadovoljno kaže Lukšić koja je iza sebe ostavila Radil, također Crikveničanku, ali u dresu zadarskog „Zubaca“. Radil je vodila nakon subotnjeg ribolova u uvali Vrulje; treća je bila nakon nedjeljnog lova, ili ukupno – druga. Pojedinačna i ekipna svjetska prvakinja uz bezbroj nacionalnih postolja i svih mogućih međunarodnih odličja iz U-21, na oba se virska natjecanja – Županijsko i Međužupanijsko prvenstvo – tako morala zadovoljiti srebrom. Na nagrade je navikla, pa je ponudila dojmove s prvenstva:

Uvijek je lijepo na Viru. Domaćini se zaista uvijek trude oko organizacije. Rijetko se tko toliko trudi koliko Virani, sve je na nivou. Nikad nam ništa ne fali, ništa ne kasni, sve ide kako treba, hvali Tea domaćine iz ŠRD „Vir“.

Korak iza nje ostala je druga natjecateljica iz „Zubaca“ Nada Miletić kojoj je bronca lijepo pristala. Miletić slavi 30 godina dugu i uspješnu karijeru, a kako je osim dojma ponudila i osmijeh, otkrila je tajnu sportske uspješnosti.

Zaista sam dugo u ovom sportu, ali uvijek je lijepo veseliti se uspjehu. Naravno, ne samo svom već i svojih sportskih suparnica. Vjerujem kako je to pravi razlog zašto sam tako dugo u ribolovnom sportu, kazala je Nada.

S dvije osvojene medalje u pojedinačnoj konkurenciji Zadranke nisu zaključile listu medalja i trofeja, jer su u ekipnoj konkurenciji – odnijele sve! Ela Bajlo i Tea Radil osvojile su zlato, Gordana Sikirić i Nada Miletić srebro, a Ardena Bajlo i Nikolina Kotlar brončanu medalju.

Nastupilo je 48 najboljih hrvatskih udičarki, od kojih su 24 ostvarile plasman na Prvenstvo Hrvatske koje će se krajem listopada održati u Rijeci. Natjecanje je u petak, subotu i nedjelju organizirao Hrvatski savez za športski ribolov na moru s opunomoćenikom Mirkom Rudićem, glavnim sucem Pavlom Kostićem, voditeljem natjecanja Igorom Marićem i domaćicom natjecanja Elizabetom Fumić, predsjednicom ŠRD „Vir“. Podjela medalja i trofeja, kao i cjelokupni udičarski event, besprijekorno je održan na dvije ribolovne pozicije te u ambijentalnoj virskoj „Konobi kod Spavalice“. Domaćin natjecanja bio je ŠRD „Vir“.

Lukšić dobitnica, Vučetić gubitnica natjecanja

Crikveničanka Dijana Lukšić najveća je dobitnica Međužupanijskog prvenstva na Viru: s druge pozicije koju je držala prvog natjecateljskog dana probila se na prvu nakon sjajnog nedjeljnog izdanja. Uhvatila je čak 1.428 grama ribe, dovoljno za nedjeljnu i ukupnu pobjedu s najboljim plasmanima tijekom dva dana. Tea Radil izgubila je zlato u pojedinačnoj konkurenciji, ali je osvojenom pojedinačnom srebru pridružila s Elom Bajlo ekipno zlato. Dobitnica natjecanja svakako je i Nada Miletić iz „Zubaca“ s dva osvojena srebra, a najveća gubitnica, s druge strane, Ana Vučetić iz Stobreča koja je nakon prvog dana imala drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji te četvrto u pojedinačnoj, a na kraju je ostala bez trofeja.

24 udičarki za Prvenstvo Hrvatske

Na Prvenstvo Hrvatske u listopadu u Rijeci s virskom vizom idu: Dijana Lukšić (Arbun Crikvenica), Tea Radil (Zubatac Zadar), Nada Miletić (Zubatac Zadar), Milena Maretić (Meduza Rovinj), Ardena Bajlo (Zubatac Zadar), Mirjana Pobor (Oslić Selce), Julijana Rumora (Jadran Opatija), Marina M. Matulja (Zubatac Lovran), Sava Dešković (Ičići), Sandra Puz (Luben Rijeka), Višnjica Bakija (Plomin), Željka Marković (Stobreč), Rajna Vlahov (Pirka Tribunj), Ana Vučetić (Stobreč), Marina Juretić (Preluk Matulji), Gordana Sikirić (Zubatac Zadar), Blanka Jakić (Stobreč), Ela Bajlo (Zubatac Zadar), Borna Lunaček (Jadran Opatija), Nikolina Kotlar (Zubatac Zadar), Sonja Španjol (Zubatac Lovran), Nada Đorđević (Jadran Opatija), Katja Poljak (Zenta Split) i Loredana Juretić (Preluk Matulji).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...