Galeriju Dom na žalu ovoga ljeta posjetilo više od 4000 ljudi

U nagradnoj igri koju posljednja tri ljeta organizira POU Dom na žalu, fotomonografiju “Umorne ruke” Senka Sorića osvojille su Lucija Petanjek iz Ivanić-Grada, Majda Požega iz Slunja i Renata Baković iz Zagreba.
– Nije to klasična nagradna igra, nego više nagrada za vjernost publici koja ljeti posjećuje izložbe u galeriji Dom na žalu. Svakog dana broj posjeta se evidentira, a publika, ako želi, može na posebnom papiriću napisati ime, prezime i adresu i ubaciti u “nagradnu” kutiju. Na kraju ljeta izvučemo tri imena! A ove sezone uistinu smo imali dobar i raznovrstan program i rekordan broj posjetitelja. Od svibnja do kraja kolovoza galeriju je posjetilo više od 4000 ljudi, što turista, što domaćih i publika koja je na otvorenja pojedinih izložaba dolazila iz Zadra, Šibenika, Zagreba i sa susjednog Pašmana, kaže ravnateljica POU Dom na žalu Mladenka Mašina. Podsjeća da je ljetnu sezonu potkraj svibnja otvorila izložba fotografija “Novinarske i neke druge priče” Andrine Luić i Adama Vidasa, kraj lipnja i početak srpnja obilježila su ulja na platnu ugljansko-njemačke slikarice Marlen Valčić-Thanner. Od 10. do 24. srpnja izložbom “Boje u meni i oko mene” predstavila se preška slikarica Irena Sikirić-Rančić. Njezina platna zamijenile su haiga fotografije Ive Markulina, a od 10. do 24. kolovoza preški fotograf Senko Sorić izložio je ciklus fotografija objedinjen pod nazivom “Zrcali se more”. Sezonu je zatvorila izložba slika zadarske umjetnice Silvijane Dražović.
– Uz izložbe, POU Dom na žalu organizator je i promotor gotovo svih kulturnih i multimedijalnih zbivanja, tako da smo i ovoga ljeta, u organizaciji Udruge žena Luzor, ugostili otočne pjesnike i predstavili poeziju Ante Gregova Jurina. Bili smo domaćini i suorganizatori edukativnim, ekološkim, likovnim, kulinarskim i plesnim radionicama, kaže Mašina i dodaje da će i jesensko-zimski mjeseci obilovati brojnim događanjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...