Gorjelo po zaleđu; U protekla 24 sata zabilježeno 17 požara

ŽVOC Zadar zaprimio je jučer desetke dojava, točnije njih 17, o požarima.

U 12:24 sata zaprimili su dojavu o požaru raslinja u blizini Zračne luke Zemunik (sjeverno od civilnog dijela aerodroma). U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 5 vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Sukošan. Bila su zatražena i 3 Air tractora, od kojih su 2 poletjela ali za djelovanjem na samom požarištu nije bilo potrebe te su se vratili u ZB Zemunik. Opožarena površina iznosi oko 2 ha, većinom trave i niskog raslinja te nešto hrastove šume. Požar je ugašen u 14:43 sati.

U 14:40 sati zaprimili su dojavu o požaru raslinja na području Kožlovca kod Benkovca. U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila iz JVP-a Benkovac i DVD-a Lišane Ostrovičke kao i 2 Canadaira HRZ-a. Opožareno je oko 15 ha trave, niskog raslinja i maslinika. Požar je ugašen u 19:00 sati.

Malo kasnije, u 14:47 sati zaprimljena je dojava o požaru raslinja na području Zeleni Hrast kod Posedarja. U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Posedarje te 3 Air tractora HRZ-a. Požar je ugašen u 17:40 sati, a opožareno je 14 ha većinom trave i niskog raslinja.

S područja Poljica – Brig dojava je došla u 15:11 sati. Nasreću dolo je samo do požara raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 3 Air tractora HRZ-a te DVD Pljusak s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 17:47 sati, a opožareno je 3 ha trave i smrike.

Dojava o požaru raslinja zaprimljena je u 03:05 sati na području Kule Atlagić kod Benkovca. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca s 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Benkovac. Požar je ugašen u 05:45 sati, a opožareno je 6 ha većinom trave i niskog raslinja.

U Zadarskoj županiji, osim navedenih požara, u promatranom razdoblju vatrogasci su bili angažirani na još 11 manjih požara raslinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...