HAK: Promet srednje gust u smjeru mora, gužvi i zastoja za sada nema

Promet je srednje gust na većini cesta u smjeru mora, gužvi i zastoja zasada nema, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u priobalju, posebice duž Jadranske magistrale (DC8) pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Slavoniji. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Novska. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju, 4. rujna, od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Poziv na oprez

Zbog prolaska hodočasnika i privremenog zaustavljanja prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod Ščitarjeva do čvora Ivanja Reka te autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Ivanja Reka i Popovec sve sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez, a hodočasnike pješake podsjećamo da se u kolonama kreću jedan iza drugoga.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, do 7. rujna,zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca te izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene. Obilasci: iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca je čvor Komin-DC3-ŽC3288-ŽC3017-DC10, a iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene je čvor Komin-DC3-ŽC3017-DC10.

Za sav promet zatvorene su ceste, zbog radova: most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin.

Obilasci

Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin); DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini); ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:na ulasku: Macelj, Metković i Slavonski Brod; na izlasku:u oba smjera: Rupa i Bregana.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Tijekom dana očekujemo pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...