HDZ danas darivao socijalnu samoposlugu, no tijekom godine – nijednom!

Danas, posljednjeg dana predizborne kampanje, zadarski kandidati HDZ-a s liste 9. izborne jedinice donirali su 5 tisuća kuna vrijedne startasice Socijalnoj samoposluzi Sv. Frane u Zadru.

Želja im je, kako kažu, bila da dio sredstava iz kampanje preusmjere u humanitarne svrhe te ujedno pripomognu promociji hrvatskih proizvoda tvrtke Borovo iz Vukovara.

Pohvalno i za primjer, ali… Jesu li se unazad godinu dana isti ti političari sjetili socijalno ugroženih sugrađana, gladnih, obezvrijeđenih, društveno degradiranih i marginaliziranih? Ne!

Prema riječima voditelja zadarske Socijalne samoposluge Igora Blaslova tijekom 2016. empatija istih nije došla do izražaja.

Prilikom donacija nikad se nitko nije deklarirao kao političar ili stranka, kratko će Blaslov.

Kratko, ali dovoljno za zaključak kako kada nema izbora, promocija, ulagivanja građanima i ubiranja simpatija potencijalnih glasača, nema ni dobrih djela.

A potrebitih je sve više i više. Pogotovo zimi, kada brojka onih kojima treba pomoć ljudi dobra srca raste.

Ljeti se neki naši korisnici zaposle, pa ih je manje, ali odmah na jesen broj obitelji kojima je pomoć potrebna raste. Brojka se sada kreće oko njih 350, 400. Imamo par krasnih ljudi, kao što je jedan vlasnik poznatog zadarskog restorana koji želi ostati anoniman, koji nas redovito opskrbljuju i koje kada nam pofali bilo čega, mogu slobodno nazvati i računati na pomoć. Nažalost, trgovački lanci ne daju ništa, iako se godišnje u Hrvatskoj baca 400 tisuća tona hrane. Obećanja da će to ići nama i sličnim organizacijama, očito je bio čisti predizborni spin. No, nema veze, kako je u drugim gradovima, nama je dobro. Nikada nismo ostali bez elementarnih potrepština, optimistično će Blaslov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...